Hakker ‘Forbrydelsen’, når du ser den live på dr.dk? Nu er løsningen på vej

Hak og udfald hvert 8. sekund har længe forstyrret DR’s live-tjeneste på dr.dk. Nu er der godt nyt, også til de 12.000 mennesker, der hver søndag live ser ‘Forbrydelsen 3’.

Udfald hvert ottende sekund kan være altødelæggende, når DR’s sweaterklædte kriminalbetjent Sara Lund jagter forbrydere i DR’s dramaserie ‘Forbrydelsen 3’.

Ikke desto mindre har fastfrosne billeder og uprovokerede hak været et problem i dr.dk’s live streamer i længere tid. Men nu har teknikerne hos DR formentlig fundet fejlen, der har voldt seerne af DR’s direkte programmer problemer.

»Vi har fundet frem til en fejl i den compiler, der er med til at rendere de forskellige objekter i live-videoafspilleren. Vi prøver en betaversion tirsdag, som jeg er sikker på vil løse det de hak, flere brugere har bemærket,« siger Thomas Elton Jensen, ansvarlig for DR Streaming, til Version2.

I første omgang har DR rådet seerne til at slå hardwareacceleration fra i deres Flash-afspiller, der også er en del af problemet. Men nu vil DR altså forsøge at gøre søndag aften med ‘Forbrydelsen’ mere flydende for de godt 12.000 mennesker, der følger serien live på dr.dk.

Foto: Henrik Nordstrøm Mortensen

Live-streamingen sendt i byen

For at forbedre den direkte dækning på DR endnu bedre, har tv-kanalen også brugt et Content Delivery Network (CDN). Grundlæggende set består det af et stort system af servere udstationeret i flere datacentre. Målet ved at bruge et CDN er at give slutbrugerne en høj og stabil ydeevne på det signal, som kommer fra dr.dk.

»Ud over det kan forskellige udfald skyldes flere ting. De hak og frys, som nogle brugere har oplevet, har kun været gældende i browserne Chrome og Firefox, hvilke rigtig mange mennesker dog bruger. Samtidig kan forbindelse i hjemmet jo godt ryge i ny og næ, og computerens grafikkort kan også spille ind på oplevelsen,« fortæller Thomas Elton Jensen til Version2.

Afspilleren hos DR er samtidig en sladrehank, så den ca. hvert minut selv melder tilbage, hvis loading-tiden er længere end normalt, hvis serveren er på vej til at blive overbelastet eller hvis compileren i afspilleren reagerer uregelmæssigt.

Læs også: DR om web-nedbrud: Vores integrationer løb løbsk

Læs også: Afslører dr.dk's kildekode morderen i 'Forbrydelsen 3'?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (13)

Michael Peters

Det er nu ikke helt rigtigt. DR har, siden dele af "Live TV" blev redesignet, haft problemer med Internet Explorer (og Chrome)hver morgen under "Nyhederne hvert 10. minut" Det er selvfølgelig ikke Forbrydelsen, men det gør det ikke mindre belastende at vente flere gange under de 10 minutter nyhederne vare.

Michael Dreves Beier

For det har været et problem længe. I skriver at det kun gælder Chrome og Firefox....well, jeg har kun Safari og så sent som i går havde jeg helt de samme hak i stream fra DR.

Men virkelig fedt det lyder til at være løst.

Lasse Lindgård

Måske burde artiklen uddybe, hvad der menes med termen compiler.
Det lyder ikke til at det er sådan en som man på diku kalder for en oversætter?

Karsten Andersen

Jeg har fundet ud af at DR.DK sænker hastigheden hvis man vil se det fra en udnelandsk IP adresse.
Som bruger af dr.dk igennem mange år har jeg set deres elendige streaming hver dag.
Så da jeg skulle prøve netflix.dk var jeg nød til at bruge en VPN server, netflix.dk virker perfekt.
Så engang da jeg lige havde set noget på netflix.dk ville jeg se noget på dr.dk og glemte at logge ud fra VPN serveren og vupti så var der lige pudselig ingen hakken og sprutten i streamningen fra dr.dk !
Jeg har efterfølgende lavet forsøget mere end 10 gange, forsøgt at se på dr.dk og n¨r det hakkede i det. logge ind via VPN serveren og re-loade dr.dk og det køre perfekt !
Bare så i ved det, dr.dk gider ikke folk der bor i udlandet !!!
Så skal det jo også lige med at ved at logge ind via en VPN server har jeg kun ca. 1/3 af min normale download hastighed, som normalt er 8-12 MB uden VPN server og 2-4 MB med VPN server, alt målt op mod Borger ITs hjemmeside !
Tankevækkende ! Ikke noger dr.dk skilter med.
Jeg kan anbefale vpn-byen.dk

Jacob Larsen

Det kommer også an på hvor du er. VPN kan jo være hurtigere på grund af simplere data sti. Det kan for eksempel ses fra Kina hvor VPN giver en kortere vej gennem den store firewall.

thomas jensen

Det er sandsynligvis funktionen stagevideo i adobeflashplayer der anvendes i forbindelse med hardware acceleration af videoafspilning. Vi har bla undersøgt om fejlen også er i forskellige varianter af adobes osmfplayer. Her er et link til en test player med DR1 og stagevideo deaktiveret, som hakker væsentligt mindre http://goo.gl/5wzxo . test gerne med og skriv til nettv@dr.dk hvis denne version er bedre.

Morten Borg

Jeg håber sandelig ikke de mener det kun er ved live transmission at der er problemer. Her i huset kan vi ikke se mere end et par minutter af eksempelvis Bamse og Kylling uden at den begynder at buffer. I praksis er DR NU ubrugeligt. Det til trods for at jeg kører i lav kvalitet - og samtidig med at jeg uden problemer kan se 1080p video fra YouTube og Waoo internet TV.

Har 30/30 Mbit fiber, nyeste udstyr og helt opdateret. Så jeg vil mene at der er DR der har problemet.

thomas jensen

Den fejl der er omtalt i artiklen er kun på live video og omhandler flashplayer og hardware acceleration. At du oplever at on demand buffer er et andet problem. skriv til nettv@dr.dk mrk thomas elton, så sender jeg gerne nogle test links, eks: har du samme problem med at se dr.dk/tv forbrydelsen on demand?

Karsten Andersen

Hvorfor kan de ikke bare som andrer bruge nogle gode afprøvede standarder ??
Det er simpelthen til grin det de tilbyder.
Med 10-12 MB download og man kan ikke se det i laveste kvalitet !
Men ved at snyde og lade dem tro man er i Danmark iva en VPN server kan man (for det meste) og så har VPNen taget så meget hastighed at man er nede på 2-4 MB download hastighed (Fra Thailand) !
Netflix.dk cykler bare derudaf, det virker rent ud sagt pissegodt, har kun 1 gang oplevet at den stoppede op i ganske kort tid, og har set min. 20 x 1 times programmer indtil nu.

Martin Krogager

Bare så i ved det, dr.dk gider ikke folk der bor i udlandet !!!


Sludder
DR er betalt via licens, og som sådan "public service". Når DR køber / producere materiale vil en del af udgifterne afspejle antallet af potentielle seere. Hvis DR streamer "world wide" så bliver udgiften en ganske anden. Yderlige er nogle udsendelser bl.a. visse sports begivenheder direkte belagt med klausul på at udsendelsen IKKE må sendes "world wide".
DR har så valgt at begrænse antallet af potentielle kunder via. IP adressen.
Men det er forhandlere/ producenterne / økonomi der er årsagen
Hvis du har en bedre løsning som accepteres af producenterne, ville det være betydeligt mere konstruktivt.

thomas jensen

Så er der en ny og bedre player på dr.dk/tv, uden problemer med at det fryser i en frame hver 8 sek. Skriv gerne til nettv@dr.dk, hvis du forsat oplever problemer med dette. (ikke at forveksle med buffer problemer hvor der kommer et "hjul" mens flere data indlæses)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017