Hacking Team-læk afslører: NSA kan have haft adgang til jailbroken iPhones

8. juli 2015 kl. 10:163
Meget tyder på, at NSA har kunnet tilgå jailbroken iPhones og iPads. Det viser data fra hackerangrebet mod det kontroversielle italienske overvågningsfirma Hacking Team.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det går ikke kun ud over din garanti, men måske også dine private data, hvis du jailbreaker din iPhone eller din iPad.

Noget på, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA har adgang til en lang række jailbroken telefoner og tablets, skriver blandt andre techsitet Macworld.com på baggrund af de 400 GB data, som selskabet Hacking Team mistede mandag i forbindelse med et hackerangreb.

Hacking Team er et italiensk overvågningsfirma, der i flere år er blevet beskyldt for at sælge spionsoftware til både regimer og nationale efterretningstjenester.

Og nu indikerer de lækkede data, at Hacking Team også har udleveret dele af sine informationer om sin smartphone-cracking software til NSA, som dermed har haft adgang til jailbroken Apple-udstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke første gang, at Hacking Team for den type beskyldninger på nakken. Tilbage i juni 2014 fortalte sikkerhedsfirmaerne Kaspersky Lab og Citizen Lab, at de havde opdaget og afkodet dele af Hacking Teams cracking-software.

Dengang stod det også klart, at jailbroken iPhones kunne 'kapres', men også at malware kunne installeres på en iOS-enhed, hvis den blev tilsluttet en computer. Men det er første gang, at filer viser, at organisationer som NSA har kunnet udnytte og i princippet kapre de samme iOS-devices.

Sårbarheder i jailbroken iPhones har længe været kendt, fordi telefonerne kan køre utroværdig, tredjepartssoftware, som langt hen ad vejen slår de sikkerhedsfunktioner fra, som ligger i Apples iOS-platform. Omvendt kan man gøre sin telefon mere personlig og tilføje funktioner, som ikke er muligt med iOS 8 eller det kommende iOS 9.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. juli 2015 kl. 10:49

Det er jo den risiko man tager når man jailbreaker og derved tillader enheden at køre usigneret kode.

DOG nævner den oprindelige artikel som der linkes til, at man ikke blot skal have en jailbroken enhed, men at den også skal være forbundet til en computer som ligeledes er kompromitteret, og som enheden har "trusted". Det er en væsentlig detalje i har udeladt i jeres oversættelse.