Hacking-gruppen 'Unc0ver' offentliggør nyt jailbreaking-værktøj til iPhone

Apple er hurtig til at fikse de sårbarheder, som hackere udnytter til jailbreaking. Illustration: YouTube
Hacking-gruppen Unc0ver har offentliggjort et jailbreaking-værktøj til næsten alle iPhone-modeller, men Apple har hurtigt fikset sårbarheden, så værktøjet virker ikke på tech-gigantens seneste opdatering iOS 14.4.

Iphone-hacking-gruppen ‘Unc0ver’ har offentliggjort sit seneste jailbreak-værktøj til næsten alle modeller af telefonen - fra iOS 11 (iPhone 5) til iOS 14.3, som Apple offentliggjorde i december sidste år.

Det skriver Techcrunch.

Ved at lave et jailbreak kan iPhone-brugere, der vil have mere kontrol med enheden, fjerne nogle af de restriktioner, som Apple lægger over sin software for at sikre telefonen bedre. Man kan for eksempel bruge et jailbreak til at installere apps udenfor Apples App Store.

Læs også: Jailbreak til Apple-enheder klar på udgivelsesdagen for første gang siden IOS 10

I et tweet skriver gruppen, at man har udnyttet sårbarheden CVE-2021-1782 til at lave værktøjer til jailbreaking. Apple indrømmede i januar, at netop dette sikkerhedshul kan være udnyttet af hackere, men dengang oplyste man ikke, hvem hackerne var.

Apple lappede hurtigt sårbarheden, og derfor virker jailbreak-værktøjerne ikke på den seneste version af virksomhedens software iOS 14.4.

Læs også: Apple beskyldes for at slå ned på jailbreak

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere