Hacket wifi fik Starbucks-kunder til at mine kryptovaluta

14. december 2017 kl. 08:511
Hacket wifi fik Starbucks-kunder til at mine kryptovaluta
Illustration: Pixabay.
Kunder på argentinsk Starbucks-café minede uden at vide det kryptovaluta for bagmænd på grund af malware fra wifi-netværket.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Starbucks-kæden har indrømmet, at besøgende ved en café i Buenos Aires uforvarende donerede deres computerkraft til at skabe kryptovaluta for bagmænd.

Det skriver BBC.

Den offentlige wifi på caféen kaprede i al hemmelighed kundernes laptops til formålet, men knebet blev afsløret, da direktøren for et it-firma, Noah Dinkin, lagde mærke til en forsinkelse, inden han kunne bruge netværket.

Han gjorde derefter Twitter opmærksom på problemet.

Der er uenighed om, hvad præcis der blev minet på den argentinske Starbucks-café. Noah Dinkins var overbevist om, at hans laptop var gået i gang med Bitcoin-mining, men andre har indvendt, at der i virkeligheden var tale om en anden kryptovaluta kaldet Monero.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er forholdsvist usædvanligt, at wifi-netværk bliver brugt til at igangsætte mining på intetanende personers computere, skriver BBC. Typisk er det inficerede hjemmesider, der får ram på ofrene.

Starbucks fortæller BBC, at de greb ind lige så snart, de blev opmærksomme på problemet, og hentede hjælp ind udefra for at gøre wifi-netværket sikkert igen.

Derudover har de meldt ud, at de ikke er bekymrede for, at det skulle være et udbredt problem i deres andre caféer.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. december 2017 kl. 09:08

Det kan godt være der er uenighed, men det er tydeligvis Noah der er forkert på den i forhold til typen af kryptovaluta. Coinhive er Monero mining. Tjek https://coinhive.com/