Hacket wifi fik Starbucks-kunder til at mine kryptovaluta

Illustration: Pixabay
Kunder på argentinsk Starbucks-café minede uden at vide det kryptovaluta for bagmænd på grund af malware fra wifi-netværket.

Starbucks-kæden har indrømmet, at besøgende ved en café i Buenos Aires uforvarende donerede deres computerkraft til at skabe kryptovaluta for bagmænd.

Det skriver BBC.

Den offentlige wifi på caféen kaprede i al hemmelighed kundernes laptops til formålet, men knebet blev afsløret, da direktøren for et it-firma, Noah Dinkin, lagde mærke til en forsinkelse, inden han kunne bruge netværket.

Læs også: Millioner udvinder kryptovaluta uden at vide det

Han gjorde derefter Twitter opmærksom på problemet.

Der er uenighed om, hvad præcis der blev minet på den argentinske Starbucks-café. Noah Dinkins var overbevist om, at hans laptop var gået i gang med Bitcoin-mining, men andre har indvendt, at der i virkeligheden var tale om en anden kryptovaluta kaldet Monero.

Læs også: Kriminelle bitcoinminere udnytter ubeskyttede cloudtjenester

Det er forholdsvist usædvanligt, at wifi-netværk bliver brugt til at igangsætte mining på intetanende personers computere, skriver BBC. Typisk er det inficerede hjemmesider, der får ram på ofrene.

Starbucks fortæller BBC, at de greb ind lige så snart, de blev opmærksomme på problemet, og hentede hjælp ind udefra for at gøre wifi-netværket sikkert igen.

Derudover har de meldt ud, at de ikke er bekymrede for, at det skulle være et udbredt problem i deres andre caféer.

Læs også: Få et indblik i en af verdens største bitcoin miner

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere