Hacket: Sony kræver tavshed fra medier om selskabets interne stridigheder

16. december 2014 kl. 09:53
En række amr. medier er blevet bedt om at slette lækkede data, der udstiller selskabets interne uenigheder om blandt andet filmen The Interview, hvor Nordkoreas leder bliver myrdet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sony forsøger at lægge låg på årets sandsynligvis største hackerskandale, hvor omkring 100 TB fortrolig data fra Sony Pictures Entertainment er blevet kompromitteret.

Det mærkede flere amr. medier, som har modtaget et krav fra Sonys advokat om at slette al data fra lækagen og i øvrigt ikke at citere yderligere fra indholdet. Det skriver JydskeVestkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er især indholdet af en omfattende intern korrespondance, som Sony forsøger at inddæmme. Korrespondancen fremstiller blandt andet interne stridigheder mellem Sonys topledelse og Hollywood-studiet, som opstod i forbindelse med den kontroversielle og endnu ikke-udgivne film The Interview.

I filmen bliver Nordkoreas leder myrdet, hvilket fik styret til at kritisere Sony. Topledelsen bad herefter Hollywood-studiet om at tone lidt ned for filmen, hvilket ikke blev varmt modtaget af filmafdelingen.

De hackede data indeholder efter sigende alt fra fra selskabets ansættelseskontrakter, intern korrespondance, filmmanuskripter, fortrolige emails og information om de ansattes lønforhold. Det er hackergruppen Guardians of Peace (GOP), der har taget den tvivlsomme ære for angrebet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger