Hacket Nest advarede familie om et kommende missilangreb fra Nordkorea

Illustration: Nest
I et andet tilfælde blev en familie chikaneret af hacker, der råbte ukvemsord efter familien, talte til familiens baby og skruede op for varmen.

Historier om hackede overvågningskameraer og babymonitorer har vi hørt før.

I nogle få tilfælde er det white hat-hackere, der forsøger at gøre folk opmærksomme på vigtigheden af at have sikret deres systemer.

Men i mange andre tilfælde er det mere ondsindede eller 4Chan-inspirerede hackere, der skræmmer folk ved at kontrollere de indbyggede mikrofoner og kameraer.

Som oftest er det mindre kendte Internet of Things-enheder som udnyttes, men i de seneste eksempler har det været enheder fra Nest, som ejes af Google.

Missilangreb fra Nordkorea

På CBS This Morning blev det rapporteret, at et videokamera med indbygget mikrofon var blevet overtaget af en hacker, der advarede en californisk familie mod et kommende missilangreb fra Nordkorea.

En anden familie fra den delstaten Illinois oplevede, at en hacker begyndte at tale til deres baby gennem et Nest-sikkerhedskamera og senere begyndte at svine forældrene til, blandt andet ved at bruge N-ordet overfor manden Arjun Sud.

Senere på aftenen blev der skruet op for Nest-termostaten til 32 graders celsius.

Google: Skyldes genbrug af passwords

Google har i en udtalelse til CBS erklæret, at Nest-systemet ikke var blevet kompromitteret, men at hackeren havde fået adgang ved at bruge 'kompromitterede passwords … som var blevet lækket via kompromitterede websites'.

Der flyder mere end 2,2 milliarder login-data rundt på nettet, så hackere har nok af muligheder for at prøve at tiltvinge sig adgang til systemerne.

Google har derfor også nulstillet alle Nest-konti, hvor brugere har genanvendt passwords, som er lækket fra andre websites. Google vil også introducere checks, så kompromitterede passwords ikke længere kan anvendes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere