Hacket fransk tv-station viste login-oplysninger i egne udsendelser

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Login-oplysninger til internt brug på den franske tv-station TV5Monde, der forleden blev lagt ned af hackere, har været vist flere gange på stationens egne kanaler.

Måske var det ikke så underligt, at hacker-angrebet mod den franske tv-station TV5Monde i sidste uge ramte på så mange fronter, som det gjorde. I hvert fald har stationen været flittig til at vise login-oplysningerne til profiler på sociale medier og personlige koder i forbindelse med indslag på dens egne kanaler. Det skriver Ars Technica.

Læs også: Islamistiske hackere tvinger fransk TV-netværk i knæ

Onsdag aften gik 11 af tv-stationens kanaler i sort i flere timer som følge af et hackerangreb fra den islamistiske gruppe, der kalder sig 'the CyberCaliphate’. Gruppen kompromitterede også stationens hjemmeside og Facebook-side.

Flere brugere på Twitter har siden været en tur i arkiverne og fundet billedmateriale fra aftenen før angrebet, hvor en medarbejder bliver interviewet foran et skrivebord, der er plastret til med post-its og små notesedler med login-oplysninger til diverse sociale medier.

Selvom de arkivbilleder, der er tilgængelige skulle være i så ringe en opløsning, at det er svært at læse sedlerne, er det lykkes en Twitter-bruger at rekonstruere adgangskoden til tv-stationens YouTube-kanal.

I et andet tilfælde har en opmærksom tv-kigger kunnet konstatere, at tv-stationen endda i dækningen af hacker-angrebet tilsyneladende begik endnu en password-synd og har broadcastet dækbilleder af noget, der kunne ligne en anden medarbejders generelle password.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere