Hackerværktøj til iPhone 3G frigivet

Værktøjet Pwnage gør det muligt at installere iPhone-programmer, som ikke kommer fra Apples App Store, på den nye gagdet-telefon.

Nu er iPhone-hackerværktøjet Pwnage 2.0 blevet frigivet, fortæller CNet. Som Version2.dk tidligere har kunnet berette, gør værktøjet det muligt at installere tredjepartsapplikationer, der ikke kommer fra Apples App Store, på den nye iPhone 3G.

Programmets udviklere har i den forbindelse tidligere udtalt, at selv ens gamle bedstemor kan finde ud af at bruge Pwnage 2.0 til at fjerne applikationslåsen på en iPhone.

Og der er tilsyneladende noget om snakken. Cnet citerer en af nyheds-sitets brugere for at udtale, at "det fungerer som en drøm."

Softwaren kan dog ifølge Cnet ikke bruges til at fjerne den lås, som binder telefonen til en bestemt operatør - eksempelvis Telia for danske iPhone-brugeres vedkommende.

Pwnage 2.0 virker både på nye og gamle iPhones.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Søren S. Nielsen

...at der skal et "hacker" værktøj til for at installere programmer fra andre end Apple selv. Hvis jeg skal bruge en smartphone en dag vil jeg klart tage en Neo Freerunner fra OpenMoko i stedet. Open Source telefon, du kan endda hente hardware-diagrammer og CAD-filer til at lave nye covers hvis du skulle have lyst.

iPhone er fræk at se på, ingen tvivl om det. Men skal man bruge andet end eyecandy tror jeg ikke den er det rette valg.

 • 0
 • 0
#2 Jens Lund

"iPhone er fræk at se på, ingen tvivl om det. Men skal man bruge andet end eyecandy tror jeg ikke den er det rette valg."

Det er vel svært for en, der ikke har telefonen at udtale sig om? Ret mig hvis jeg tager fejl, men det virker som om du udtaler dig uden at have prøvet en iPhone?

At man skal installere programmer via iTunes er, set fra "den almindelige forbrugers" side ganske genial. iTunes er en kilde man kan stole på både når det gælder softwaren og når det gælder betalingen. Og installationen er gjort ekstrem nem. Så som nørd, der selv kan og vil lede og rode, er iPhonen ikke interessant. Men for en forbruger, som bare vil have det virker, er nemt, og er troværdigt, er Apples løsning rigtig god. Set fra forbrugerens synspunkt. Det ser naturligvis helt anderledes ud fra udbyderne af programmer. De skal først gennem Apples langsommelige godkendelsesproces. Men mon ikke de kan leve med det, når de får adgang til et enormt markeded i en salgskanal, som har vist den virker? 10 mio downloadede programmer efter 3 dage viser vel at det ikke er en helt tosset tilgang?

 • 0
 • 0
#3 Dennis Krøger

At man skal installere programmer via iTunes er, set fra "den almindelige forbrugers" side ganske genial.

Det er godt sjældent at man læser lock-in beskrevet som "genialt" set fra en forbrugers synvinkel...

Det er fint nok at man KAN bruge iTunes til at købe og installere 3. parts programmer, det er bestemt ikke fint nok at man SKAL.

 • 0
 • 0
#4 Mikkel Høgh

…men det forhindrer det desværre ikke i at være noget forfærdeligt bras:

http://www.vimeo.com/1366042 http://www.vimeo.com/1366923

Jeg synes enhver sammenligning af de to produkter på nuværende tidspunkt er håbløs. Det er da muligt at OpenMoko engang vil kunne levere software af en fornuftig kvalitet og en hardware man faktisk har lyst til at betale penge for – men den dag er endnu ikke oprunden, og gør det nok heller ikke forløbig.

 • 0
 • 0
#5 Jens Lund

Det er ikke det, at det er lock-in, der er genial. Der er købs- og installationsprocessen, som er gjort utrolig nem og gennemskuelig der er genial. Lock-in er så i dette tilfælde en uheldig konsekvens. På det punkt er vi helt enige :-)

 • 0
 • 0
#6 Dennis Schafroth

iPhone har det mest brugervenlige Ui! iPhone har den bedste mobile browser, den bedste mobile e-mail klient til imap (kan blive bedre), jeg har prøvet.

Det meste er gennemtænkt. Der er små huller, men det er der bestemt også i x. generation af Symbian software.

Den kan ikke alt men det den kan gør det bare godt.

Lock-in til iTunes er ikke så fedt, men netop derfor er det cool at nogen har været så venlig at bryde det.

:-Dennis (iPhone 1.gen på 2.0)

 • 0
 • 0
#7 Jes Vestervang Jensen

iPhone har det mest brugervenlige Ui!

Det kan nok diskuteres, men det er da nyskabende. UI'ens store problem er i mine øjne at en touchscreen er umulig at skrive på hvis man ikke ser på skærmen. Samtidig mangler den følbar respons, som normale knapper giver, hvilket igen betyder at man skal holde øje med skærmen for at se hvad der sker.

Jeg går i stedet efter en Nokia E71, der både har qwerty og noget så revolutionerende som Bluetooth. :-)

Derudover kan Apple rende og hoppe når man er tvunget give 99 USD om året for en udviklingslicens for at kunne udvikle til iphonen. Derudover skal man selvfølgelig også have en Mac med OSX. Det er fint nok at de tilbyder deres developer program, men at det er den eneste måde at få egne programmer til at køre på iphonen (efter bogen) holder ikke.

 • 0
 • 0
#9 Jacob Saaby Nielsen

@Jes: "Derudover kan Apple rende og hoppe når man er tvunget give 99 USD om året for en udviklingslicens for at kunne udvikle til iphonen."

Man betaler kun hvis man vil udgive programmer via App Store. Det står enhver frit for at downloade SDK'en, installere X-Code 3.1 (som følger med OS X), og gå igang.

"Derudover skal man selvfølgelig også have en Mac med OSX. "

Og man udvikler Windows Mobile programmer på... hvad... ? ;)

"Det er fint nok at de tilbyder deres developer program, men at det er den eneste måde at få egne programmer til at køre på iphonen (efter bogen) holder ikke."

I starten havde MS faktisk nøjagtig samme princip. Alle applikationer skulle certificeres for at kunne køre på ens Windows Mobile. Det opgav de hurtigt.

Grunden til at ideen virker for Apple er, at de samtidig tilbyder salgs- og distributionskanalen, og at det i bund og grund er der alle ved de skal gå hen for at købe applikationerne.

Det kan man så vælge at se som et overgreb på ens smartphone frihed. Man kan også være en kende mere pragmatisk og erkende at det rent faktisk virker rigtig godt for iPhone brugerne.

Det er den mest fremragende smartphone jeg endnu har prøvet. Ja, den har mangler, ja der er andre teknisk bedre telefoner derude - men den her gør hvad den gør, eminent.

Og ingen anden touch telefon derude når den til sokkeholderne, man kan godt mærke at iPhone er lavet til touch fra starten af.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere