Hackerværktøj kommer nu i Pixi-udgave

De nyeste hackerværktøjer er udstyret med grafisk interface og tester muligheden for angreb på forhånd.

Med det nyeste inden for hackerværktøjer kan de it-kriminelle på forhånd se, hvor godt deres angreb er i stand til at trænge igennem de forskellige sikkerhedsproducenters produkter.

Det oplyser it-sikkerhedsfirmaet Virus 112, der har analyseret de seneste eksempler på hackerværktøjer til automatiserede angreb.

»Så snart en ny sårbarhed ser dagens lys, så er der værktøjer, der vil forsøge at udnytte den. De fleste hackerværktøjer udvikles stadig som scripts i Perl eller PHP, men flere udvikles med grafisk brugergrænseflade direkte til Windows,« siger sikkerhedsekspert i Virus 112 Tonny Bjørn.

Laver selv en genvej gennem antivirusprodukterne

Hackerne i dag går mere efter penge end efter prestige. Når angreb sættes ind, er det oftest for at få kontrol over den pågældende maskine eller sikre sig informationer, der kan bruges til fremtidige angreb. Ofrene - de millioner af personer der har deres computere inficerede - risikerer både at få lænset deres netbankkonto eller at blive brugt i deciderede angreb som deltagere i et såkaldt botnet.

»Brugen af hackerværktøjer gør det lettere for antivirusproducenterne at gennemskue angrebene og sikre kunderne mod angreb med opdateringer af signaturfilerne, men det er ikke alle, der får opdateret deres systemer. Det seneste, vi har set, er, at de nye værktøjer tester malware-koden op mod en række antivirusprodukter og enten afdækker eller tilpasser koden således, at de undgår detektering af antivirusprodukterne,« siger Tonny Bjørn.

Han peger på, at Panda Security netop har indentificeret et nyt værktøj i omløb, der kaldes for ?Multi AVs Fixer?, og som understøtter ikke færre end 21 forskellige antivirusprodukter, hvor koden selv kan sørge for, at virus kommer ind under systemets sikkerhedstjek.

Tonny Bjørn anbefaler, at brugerne altid har deres software opdateret med de seneste versioner, da langt de fleste hackerværktøjer netop er rettet mod kendte sikkerhedshuller, men hvor brugeres systemer ikke er opdaterede.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere