Hackerramt Bitcoin-børs finder 200.000 glemte Bitcoins

Illustration: leowolfert/Bigstock
Bitcoin-børsen Mt. Gox har fundet Bitcoins til en værdi af 625 millioner kroner i en gammel fil.

Cirka en fjerdedel af de Bitcoins, som handelspladsen for den virtuelle valuta Mt. Gox troede var stjålet, er nu blevet fundet igen eller i hvert fald tilbage under børsens kontrol. Det skriver BBC.

Mt. Gox opdagede tidligere på året, at firmaet havde været udsat for et længerevarende hackerangreb, hvor der formentlig var stjålet Bitcoins til, hvad der svarede til to milliarder kroner.

Læs også: Hovedbørsen for bitcoins er lukket

Ud over at være handelsplads for kryptovalutaer tilbyder Mt. Gox også at opbevare valutaen i en digital pung, og det er derfra, at kundernes Bitcoins er forsvundet.

Men Mt. Gox skiftede i 2011 teknologi for den digitale pung, og i en gammel udgave har Mt. Gox nu fundet 200.000 Bitcoins, som selskabet ellers troede var forsvundet. Dermed er antallet af forsvundne Bitcoins reduceret fra cirka 850.000 til nu 650.000. De genfundne Bitcoins har en værdi af cirka 625 millioner kroner.

Lukningen af Mt. Gox har betydet, at de mange brugere af firmaets digitale pung ikke har kunnet få adgang til deres Bitcoin-beholdning. Mt. Gox er blot én af flere børser og andre Bitcoin-tjenester, der har været udsat for hackerangreb.

Læs også: Dansk bitcoin-bank mistede 5,5 millioner i november - arbejder stadig på opklaringen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#8 Theis Blickfeldt

Tjaa... De Canadiske banker og flere amerikanske banker har taget bitcoins til sig som en fuldt gyldig valuta. Men en bitcoin konto kan du gå ned og hæve cold cash direkte i hæveautomaten eller inde i banken. Til dagskursen minus en mindre kurtage. Ved godt, at man ikke lige hæver over en halv milliard kroner i den lokale bank, men det giver et pænt indblik i, at bitcoins sagtens kan omsættes til "almindelige penge".

 • 0
 • 0
#10 Claus Petersen

Hvis du kan have 100 milliarder dollars på en floppy eller gammel CD, og hvis kosmisk stråling eller dårlig håndtering betyder at 100 milliarder dollars er væk på grund af en ridse, så har jeg lidt svært ved at se hvordan bitcoin's på nogen måde kan erstatte eksisterende fiat valutaer.

 • 1
 • 1
#11 Janus Knudsen

Det samme gør sig gældende for fiatvaluta, årsagen til den bare virker mere stabil er at den er centraliseret og derved ikke lige kan blive væk!

Måden vores normale valuta bliver væk er vha. inflation, inflation som desværre er skabt af pengemagerne. Inflation findes ikke i Bitcoins, i det pengemængden er konstant, så..

hvad vil du helst? En fiatvaluta som udhuler vores værdier eller en kryptovaluta som er styret af forbrugerne?

Du skal tænke på at Bitcoins jo stadig er voldsomt "unge" og der er mange mennesker som kan dumme sig i håndteringen af dem, men det er forhåbentligt kun et spørgsmål om tid førend folk kan klare sig selv. Jeg ved godt vi udsættes for et konstant pres fra regeringen om at vi intet kan uden staten, men mon ikke vi finder en fornuftig balance snart.

 • 0
 • 0
#12 Kjeld Flarup Christensen

Måske det er mig der ikke helt forstår Bitcoins. Det her svarer vel til at tage en backup. Så hvis nogle af de bitcoins der er i den wallet har været sendt videre, så er de vel ikke gyldige længere.

Ligeledes, burde firmaet da have backup af sine ting. I så tilfælde burde alle 850.000 bitcoins da kunne genskabes på samme måde!

 • 1
 • 0
#14 Anders Rosendal

Hvis du kan have 100 milliarder dollars på en floppy eller gammel CD, og hvis kosmisk stråling eller dårlig håndtering betyder at 100 milliarder dollars er væk på grund af en ridse, så har jeg lidt svært ved at se hvordan bitcoin's på nogen måde kan erstatte eksisterende fiat valutaer.

Og hvis jeg har penge sedler liggende og min kat ødelægger dem er de intet værd. Er dette overraskende?

Hvis dine bitcoins er SÅ vigtige for dig, så tag dog 1-3 backups! Det samme gælder forresten dine ferie/baby-billeder.

Det er lidt sværere (og ulovligt) at tage backup af dine "rigtige" penge.

Hvis du tror papir er mere sikkert end cd'er kan du jo altid printe dine bitcoins: https://en.bitcoin.it/wiki/Paper_wallet

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere