Hackergruppes hævn: Flår USA’s justitsministerium af nettet

20. januar 2012 kl. 09:1912
Myndighedernes lukning af fildelingstjenesten Megaupload fik hackergruppen Anonymous til at lukke ned for det amerikanske Justitsministeriums webside.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens den kontroversielle amerikanske SOPA-lovgivning onsdag førte til fredelige protester på internettet, var der torsdag en helt anden fjendtlig stemning.

Ved en stor politiaktion i New Zealand blev direktøren for tjenesten Megaupload, Kim Dotcom, anholdt, sammen med flere andre personer fra firmaet.

Store værdier blev beslaglagt, blandt andet 21 luksusbiler til en værdi af omkring 27 millioner kroner, mens Megauploads servere i USA blev lukket af myndighederne.

Det førte til en gengældelsesaktion fra hackergruppen Anonymous, som angreb hjemmesiden for det amerikanske justitsministerium og havde held til at tvinge den offline noget af torsdag, skriver Washington Post.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Megaupload er en fildelingstjeneste, som ifølge myndighederne bliver brugt til at distribuere ophavsretbeskyttet materiale som musik og film.

Ifølge anklageskriftet skal Megaupload have været skyld i, at de retmæssige ejere af materialet er gået glip af 500 millioner dollars, altså omkring 2,9 milliarder kroner.

Aktionen mod Megaupload affødte også andre protester, blandt andet fra organisationen Electronic Frontier Foundation, der arbejder med borgerrettigheder i den digitale verden. Ifølge organisationen giver Megaupload-anholdelsen en skræmmende præcedens.

»Hvis USA kan anholde en hollandsk statsborger i New Zealand på grund af et spørgsmål om copyright, hvad bliver så det næste?« lyder det fra Electronic Frontier Foundation i en udtalelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Megaupload selv har også tidligere afvist anklagerne om at være et centrum for pirat-fildeling og kaldt dem groteskt overdrevne.

Langt det meste af trafikken er helt legitim, og hvis copyright-organisationerne ønsker et samarbejde, er de velkomne til at indgå en dialog, skrev Megaupload i en kommentar, før tjenesten blev lukket af myndighederne.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
22. januar 2012 kl. 22:53

"All sharing functionality on FileSonic is now disabled. Our service can only be used to upload and retrieve files that you have uploaded personally."

står der på forsiden af deres side nu.

8
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den lør, 01/21/2012 - 11:10

Nu skal Megaupload vel bare tørre tudefjæset lidt. Det måtte jo gå galt.

Electronic Frontier Foundation, er inde på noget af det rigtige. Det virker meget underligt, at USA-lov kan føre til anholdelse i andre lande. Der er, så vidt jeg kan se, ikke engang grundlag for en udlevering, til retsforfølgelse i USA, og slet ikke grundlag for beslaglæggelse. Årsagen til at det overhovedet kan lade sig gøre, kan være, at man kun har afventet en lov i USA, som skal gøre det muligt at skride til anholdelse og udlevering. Men så er det ikke kun SOPA, der skal kigges på, så er det loven i mange lande.

På den anden side, hvis USA's lov gælder i andre lande, så kan andre lande jo også bare lade borgere i USA anholde, for overtrædelse af deres lov, det bliver en spændende situation :D Så kan der ikke gå længe, før end en del IT-bosser, bliver afhentet og deres sites lukket, for overtrædelse af andre landes lov :D Jeg kan lynhurtigt komme på en del, som skal anholdes for at viderebringe noget af mit, og overtræde min rettigheder, herunder min personlige integritet. Fyyyy ha, det vil jeg ikke finde mig i :D

Lad os nu bare se hvad der sker for Megaupload, så vi ser hvilken præcedens der dannes. Når det er på plads, så er der masser at arbejde videre med. Enten er der grundlag, eller også er der ikke. "Slipsedrengene" er jo begyndt at indse, deres eget lobbyarbejde backfires.

Fis omkring Film, Musik osv., vil der komme en løsning på. Der er ikke præcedens for, at det bliver nævneværdigt dyrere. Omkring musik, er det reelt blevet gratis. Her skal man tænke på, at kunsterne skal have brød på bordet, så der skal findes en løsning ! Jeg vil f.eks. gerne betale en 20'er ekstra om måneden, for gratis at kunne hente filmen "Die Blechtromme", helt som en del af mit abonnement tillader at jeg kan hente "WAR" som musik. Internettet er en fantastisk infrastruktur, som er meget velegnet til at værdsætte og støtte de kunstnere, som jeg finder interessante, og det vil jeg gerne. Men så længe der findes sites, som Megaupload, er der ikke grundlag for at udvikle sites, eller løsninger, der støtter rettighedshaverne som rettighedshaverne fortjener det.

Der mere substans i, at støtte organisationer som Electronic Frontier Foundation, end der er i at støtte Megaupload. Electronic Frontier Foundation, arbejder trods alt på, at der dannes politik og lov.

Aktionen fra Anonymous, virker lidt hysterisk. Anonymous gør så meget godt, så hvorfor de også render rundt og laver den slags, knapt så gennemtænkte aktioner, kan jeg ikke gennemskue. Det eneste jeg får ud af det, er at Anonymous vil skade dem som arbejder hårdt for at sikre mod misbrug, og det kan jeg ikke tilslutte mig.

Anonymous må få styr på dem selv, ellers fjernes det etiske grundlag for deres aktioner. Når Anonymous afslører korruption, magtmisbrug og andre forhold, som skjules af magthavere, så er der grundlag for Anonymous. Man kan let forsvare deres aktioner i den forbindelse, som efterforskning der fører til afsløring af kriminelle eller uetiske forhold. Men hvis de begynder at udøve obstruktive handlinger, på et grundlag uden substans, er der ikke noget som kan forsvare Anonymous.

6
20. januar 2012 kl. 11:27

Sidste år betalte ejerne af mega upload for at en rapper lavede en sang om mega upload som de udgav gratis på youtube. Universal besluttede at de havde copyright på alt hvad denne rapper foretog sig (Han havde jo en kontrakt med dem) så de tog musik videoen af youtube... Efterfulgt af protest fra Mega Upload, der mener copyright er deres fordi de har købt og betalt for arbejdet.

Men i USA er det den med flest penge og flest kontakter i Washington DC der har ret, så nu har Universal så fået arrasteret den formastelige forretningsmand der har købt noget de ikke kunne lide.

5
20. januar 2012 kl. 11:13

En "Guantanamoisering" af bekæmpelsen af ulovlig piratkopiering. Fordi man har svært ved at bruge almindeligt politiarbejde inden for retsstatens rammer, må man ty til vilde metoder som f.eks. det der ligger i SOPA. På den måde skyder man vildt om sig og kræver alt lukket ned. Dette er bare begyndelsen. Hvad med Filejungle og Filepost ( og sikkert mange andre ).. Næste skridt bliver de holdningsprægede sider, hvor striden ikke er om ejerskab af materiale, men om politiske standpunkter...

10
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den lør, 01/21/2012 - 13:34

Guantanamo LÅÅÅL. Klap nu hesten lidt :D

Der findes masser af muligheder, for lovlig fildistribution. Tucows, er et meget oprindeligt sted, det har eksisteret næsten så længe som internettet har været tilgængeligt for den brede befolkning. Det virker perfekt, og tillader man distribuerer sit eget. Apple har noget, der ligeledes tilbyder et lovligt system. osv. osv.

Elementet, at man tillader ulovlig upload og distribution af film og musik, er jo ikke kun et problem der vedrører de sites som beskæftiger sig med egentlig fil-deling. Hvad med Youtube ? Er ALT der ligger på Youtube lovligt ? Og, hvilken dokumentation ligger der for materialet er lovligt, er der en dommer der har dømt, i hvert enkelt tilfælde. Ellers må man hellere forlange Youtube lukket. :D

Hvad med søgemaskinerne ? De benytter, helt systematisk, BOT's der scanner nettet og bringer andres viden videre, hvem har givet dem lov til det ? Hvem siger at det jeg har skrevet på et fremmed site, eller mit eget, må bringes videre af søgemaskinerne ? På mit eget site, gør jeg alt for at beskrive at det ikke må bringes videre ! Dermed er det jo klokkeren overtrædelse af mine rettigheder, bare at bringe mit domænenavn videre ! Skummelt med de bot's.... ( Luk de søgemaskiner. Uden dommer !..... LOL det vil jo aldrig ske ;) Og det skal ikke ske ;) )

Der er masser af rådne æbler i den pose, lad os nu bare få rystet den og få det ud på bordet, så man kan se hvad der er hvad.

Der er jo INGEN ærlige mennesker, der skal frygte noget. Selv forbrydere skal dømmes, inden de har noget at frygte. Prøv bare at tænke på, hvad det kommer til at koste i erstatning, hvis Megaupload ikke kan dømmes ! De kommer til at eje flere filmselskaber ! Samtidigt med, at de kan hejse flaget og fortsætte med Megaupload.

Det skal nok løse sig selv. Det er godt at det tages op, så kriminelle ikke kan skøjte rundt på nettet og tjene penge på plat og svindel ved at gemme sig for myndighederne bag forskellene i landenes lovgivning.

Der er IKKE tale om angreb på ytringsfriheden, og det kan alle være helt sikker på ikke vil blive et alvorligt problem, så længe der er noget der hedder "den amerikanske forfatning" ! Der VIL komme metoder og systemer, som tilgodeser den enkeltes frie rettigheder og integritet, samtidigt med, at internettets frie bevægelighed opretholdes !

Foreløbig, så slår jeg mig på lårene af grin, over at det nu er gået op for "Slipsedrengene" at deres eget lobbyarbejde medfører der skyder dem selv i foden. Med en Gatling-gun :D Så ka de lær det ka de :D

Det er kun i IT-verdenen, at man kategorisk kan benytte sig af, at bruge ugennemtænkte løsninger der ikke virker. ( Herunder NemID ) I den virkelige verden, så bliver den slags halvfærdige skrammel noget der øjeblikkeligt falder tilbage på en selv.

Fee underholdning, jeg har ikke hygget mig så godt længe :D

Virker dit foretrukne fil-delingssite ikke ? Så prøv noget nyt..... Se Megan Fox på et stort lagen. . . . Ta en tur i bio. ;)

11
21. januar 2012 kl. 19:31

Thomas du kan sætte en robots.txt fil op på dit domæne. Så holder du søgemaskinerne crawlere væk. Det er optionelt at rette sig efter robots.txt, men alle de store gør det.

Youtube har et API så store rettighedshavere kan fjerne videoer uden at jewtube skal blandes ind i det. Derfor får de ikke nogen ballade.

Den store forskel er, at MegaUpload ikke giver MPAA/RIAA præcis hvad de vil. Hvad bilder MegaUpload sig egentligt også ind? Skal de nu til at blande sig i hvad MPAA/RIAA må og kan?!

4
20. januar 2012 kl. 10:53

QUOTE: "... Hvis USA kan anholde en hollandsk statsborger i New Zealand på grund af et spørgsmål om copyright, hvad bliver så det næste?« ..."

detalje: Kim "Dotcom" Schmitz er tysker, ikke hollænder :) /Michael

2
20. januar 2012 kl. 10:00

Hvis de ville lave ordenligt hævn, ville de hacke samtlige hjemmeside, finde en masse grums og publicere det.

Syndes Anonymous bare prikker lidt til dem... ja de kan blokkere indgangen til en hjemmeside, men de blive jo ikke ved med det.

3
20. januar 2012 kl. 10:25

Hvis de ville lave ordenligt hævn, ville de hacke samtlige hjemmeside, finde en masse grums og publicere det.</p>
<p>Syndes Anonymous bare prikker lidt til dem... ja de kan blokkere indgangen til en hjemmeside, men de blive jo ikke ved med det.

Jeg tror du kan være ret sikker på, at man ikke kan tilgå "en masse grums" via deres hjemmesider.

Hver gang jeg læser at en eller anden hackergruppe har hacket CIA, FBI eller lignende, så er det næsten altid deres hjemmeside, og det er jo ikke ret flot. Det kræver bare adgang til et botnetværk at lave et angreb og lægge hjemmesiden ned. Det kan en almindelig 15 årig nørd finde ud af.

Hackergrupper som Anonymous er i min bog ret overvurderede. Jeg er ret sikker på, at de virkelige hackergrupper som ganske givet findes holder meget lavere profil, og at deres modersmål i ganske mange tilfælde er kinesisk.

9
21. januar 2012 kl. 11:59

Hackergrupper som Anonymous er i min bog ret overvurderede. Jeg er ret sikker på, at de virkelige hackergrupper som ganske givet findes holder meget lavere profil, og at deres modersmål i ganske mange tilfælde er kinesisk.

Nu er Anonymous ikke en veldefineret gruppe, men nogen der angiver at være en del af Anonymous står bag en total kompromittering af IT-sikkerhedsfirmaet HBGary.

Kompromitteringen blev opnået via en kombination af tricks, og det var ikke småting der kom for dagens lys i den anledning, se f.eks.http://en.wikipedia.org/wiki/HBGary#Wikileaks.2C_Bank_of_America.2C_Hunton_.26_Williams.2C_and_Anonymous

Jeg er iøvrigt enig i at DDOS mod et websted er en ret virkningsløs aktion.

1
20. januar 2012 kl. 09:32

Megaupload er ellers kendt for at være hurtige til at fjerne ting, hvis nogen mener det bryder andres rettigheder. Men åbenbart ikke tilfredsstillende for myndighederne

Følgende sider skulle være berørte, i.flg: http://www.recordere.dk/indhold/templates/design.aspx?articleid=6214&zoneid=5

U.S. Department of Justice (http://www.justice.gov) U.S. Department of Justice (http://www.usdoj.gov) U.S. Copyright Office (http://www.copyright.gov) Det amerikanske forbundspoliti (http://www.fbi.gov) Fransk copyright organisation (http://www.hadopi.fr)

Universal Music (http://www.universalmusic.com) Recording Industry Assiciation of America (http://www.riaa.org) Motion Picture Association of America (http://www.mpaa.org) Warner Music (http://www.wmg.com) EMI (http://www.emi.com)

Anonymous har selv udsendt denne meddelelse: http://pastebin.com/WEydcBVV

Megaupload kører dog videre under http://109.236.83.66/