Hackergruppe: 3F lukkede selv dagpenge-server for at høste sympati

7. september 2012 kl. 09:1422
En gruppe med tilknytning til Anonymous afviser nu at have nogen skyld i angrebet på 3F's dagpenge-hjemmeside. 3F tog selv sitet ned for at høste sympati, lyder beskyldningen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En dansk gruppe, der hævder at have tilknytning til Anonymous, afviser nu at have angrebet den server, der hoster fagforbundet 3F's dagpenge-hjemmeside mit3f.dk.

»Da danske Anonymous-aktivister angreb serverne hos 3f.dk var intentionen ikke at tage dagpengemodtagerne som gidsler,« skriver gruppen i en ny meddelelse på hjemmesiden Pastebin.com.

Hjemmesiden blev ifølge 3F udsat for et Distribueret Denial of Service-angreb - et ude af drift-angreb - i juli på grund af konflikten med Restaurant Vejlegården.

Angrebet betød ifølge 3F, at forbundets medlemmer ikke kunne ansøge om dagpenge til tiden via hjemmesiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som beskrevet på Version2 tidligere på ugen blev fem personer sigtet i sagen efter ransagninger mandag aften på lokationer i Jylland og på Sjælland. Strafferammen er op til seks års fængsel.

Men 3F's udlægning af sagen er rent spin, hævder gruppen, der nu tager til genmæle på grund af sigtelserne.

For selvom danske Anonymous-aktivister angreb 3f.dk, er der ifølge gruppen ingen af aktivisterne, der har rørt mit3f.dk:

»Vi understreger samtidig, at ingen danske aktivister angreb serveren der hoster mit3f.dk og at det var et bevidst spin fra 3F at lukke adgangen til serveren og involvere dagpengemodtagerne for at høste sympati,« fortsætter den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er endnu uklart, præcis hvilken gruppering, der står bag meddelelsen på Pastebin.com. Meddelelsen blev sendt ud fra Twitter-kontoen @Anon_Denmark torsdag aften.

Anonymous er en international hackergruppering, som ikke består af nogen fast organisation, men kan kendes på sin brug af den karakteristiske Guy Fawkes-maske.

Den løse sammensætning af gruppen gør det i sagens natur svært at gennemskue, hvornår der er tale om 'rigtige' Anonymous-hackere, og hvornår der ikke er. Det erkender den danske gruppe også selv.

»Episoden med Anonymous og 3F skabte en konflikt blandt det danske Anonymous, som vi også ser grund til at tage til os. Mens vi hverken vil vælge en fælles holdning for eller imod 3f og Vejlegaarden, vil vi understrege til alle derude, at der ikke findes noget rigtigt Anonymous.«

Version2 forsøger at indhente en kommentar fra 3F.

22 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
22
8. september 2012 kl. 00:37

Har mails som denne : Kære begge

Tak for input til jer begge. En kontroversiel forespørgsel, men vil en af jer kunne sætte mig i kontakt til en hacker, eller en der kender en, som måske vil medvirke anonymt i en artikel om, hvor nemt det ville være at lave det nummer, der er lavet mod 3F? Kravet vil være, at jeg kender mandens identitet, men kun mig.

Så kommer det : Den er jeg nødt til at korrigere til mig og min redaktør. Men jeg kan garantere fuld anonymitet og kildebeskyttelse.

ihja. hvis der er noget jeg hader mere end talentløse politikere, så er det medier uden format.

23
8. september 2012 kl. 00:50

@ David Konrad

Jamen hvem kommer den forespørgelse fra til dig og PHK?

24
8. september 2012 kl. 01:26

Jamen hvem kommer den forespørgelse fra til dig og PHK?

Suk. PHK har intet med dette at gøre. Vi henviste bare begge til PHK, der måske kunne have en mening, men han var åbenbart ikke god nok. For at skære det ud i pap, mainstreammedier er forfaldne til den lette historie. Den alle kan forstå og hvor man har en kendt kilde.

25
8. september 2012 kl. 14:37

@ David Konrad

Det er ikke PHK jeg taler om. Men hvem som er kommet med en forespørgelse til dig og måske PHK osv. Der må være en grund til at en evt. avis skriver til dig og måske PHK.

15
7. september 2012 kl. 19:12

Kunne det tænkes at 3f.dk og mit3f.dk lå på samme server? Hvis så, kan de jo godt have angrebet 3f.dk uden at have hensigt at ramme mit3f.dk selv om de så gjorde det.

Som jeg ser overenkomsterne

krifa -ret til flere fridage -mindre løn

3f -færre friddag -mere løn

Det er kun overenskomst minimums takster, det forbyder ikke at betale mere.

Og en virksomhed kan godt have en overenskomst med en fagforening mens medlemmerne er medlem af en anden.

18
7. september 2012 kl. 22:37

Iflg. netcraft.com er det vist to forskellige systemer: mit3f.dk er tilsyneladende hostet hos SID, mens 3f.dk var hostet hos Cohaesio (Surftown?)

Ja, det er morsomt. Jeg havde en korrespondence med en JP-journalist i slutningen af juli, foranlediget af en helt tredje person, hvor jeg også gjorde opmærksom på det morsomme i at 3F åbenbart benytter udbydere og systemer hvis medarbejdere ikke er dækket af "rimelig og rigtig dansk" overenskomst. Artiklen blev aldrig til noget, det var nok noget med kendisfaktor. Vi henviste begge til PHK (EDIT, ift det sandsynlige i at der skulle have fundet et stort hackerangreb sted), men han er nok ikke kendt nok til JP :-(

20
8. september 2012 kl. 00:04

@ David Konrad

Nu bliver jeg lidt nysgerrig. Men hvilken rolle har PHK i denne sag omkring 3f, VG og DDOS?

21
8. september 2012 kl. 00:16

Hej Thomas (bbb) Hansen

Ingen. Men det var fordi journalisten blev ved at spørge om vi kendte nogen, og han spurgte også efter om vi kunne levere en "anonym" kilde i "hackermiljøet". Det skulle foregå som en deal, den "anonyme" skulle levere sit navn og adresse til JP.

11
7. september 2012 kl. 11:30

er det pænt at kalde amin (eller hvad det nu er, han hedder) for fjolset? bortset fra det, overtog han så ikke et konkusbo? og er der ikke noget med, at en overenskomst i sådan en sammenhæng automatisk opsiges, hvorfor der blev indgået en ny, som så ikke var med 3f?

on topic: jeg prøvede for sjov 3fs hjemmesiden dengang, den var nede med beskeden om, at det var grundet et hackerangreb. man kunne bare klikke på 3f's logo i toppen af venstre side og wupti, var man videre i systemet, så helt nede var deres site nu ikke :-)

8
7. september 2012 kl. 11:17

Det er den mest rimelige forklaring. Der er ikke noget der taler for, at 3F blev udsat for et storstilet angreb de ikke kunne afværge, som betød at de måtte lukke deres tastselv-hjemmeside ned. Det er helt og aldeles en udokumenteret påstand.

Derimod giver det mening, at 3F var vildt pressede, ikke havde en god sag, blev latterliggjort i medierne og oplevede kritik fra stort set alle sider. Hvad gør man så? Jo, man gør naturligvis sig selv til offer, og sikrer "sympatien", om ikke andet frustration og vrede, ved at tage sine egne dagpengemodtagere som gidsler og ramme dem på pengepungen. Intet virker jo bedre ift fagforeningsfolket, der er sådan man tænker i de kredse. Hvis folk i forvejen var indifferente eller svære at mobilisere, så var de nok ikke ligeglade og holdningsløse efter at være tvunget til at bevæge sig fysisk rundt i landskabet, til og med midt i sommerferien. Det hele blev i øvrigt lanceret med beskyldninger rettet imod gud og hvermand, folk der slet ikke var del i konflikten - Saxobanks ejer skulle f.eks financiere hackerangrebet (anonymous er storkapitalens lakajer!!??), Inger Støjberg skulle ligefrem deltage i selve hackningen. Til og med fastholdt Dennis Kristensen en latterlig beskyldning om, at Krifa skulle have financieret en Hitler-video, fordi han så der var en annonce for Krifa på youtube!

3F har hele vejen igennem vist sig i stand til at misforstå alting, bruge lumpne kneb og beskylde alt og alle for alting. Hvorfor ikke også påstå, at man er udsat for et hackerangreb fra et verdensomspændende netværk, der kan lægge f.eks VISA ned, noget der i øvrigt formentlig ville give millioner af hits i timen, hvis det var rigtigt - kynisk inddrage medlemmerne som ofre, og dermed få lidt hårdt tiltrængt sympati?

7
7. september 2012 kl. 10:56

Nu var det ikke kun 3f som blev udsat for angreb.

Her er hvad jeg noget at få fra Elan0r1 twitter.

"Så røg http://dsu.net også ned ! jeg er SÅ træt af deres hang arounds der ikke kan holde en sober tone og kun se tingene fra 1 side !"

Dvs at alle som havde en mening om at det var en ulovlig handling imod 3f, kunne blive udsat for angreb.

Og så forstår jeg ikke hvorfor nogle bliver ved med at sige at vejlegården IKKE har nogen ytringsfrihed, når deres hjemmeside ALDRIG har været nede og de faktisk kunne sige deres mening på deres hjemmeside. ( Som de har valgt ikke at gøre )

6
7. september 2012 kl. 10:55

"Hjemmesiden blev ifølge 3F udsat for et Distribueret Denial of Service-angreb - et ude af drift-angreb"

Tak fordi du antager at dine læsere hverken forstår basale it-udtryk eller engelsk, og dernæst, hvis endelige dine læser var så retarderede at de ikke forstod udtrykket "denial of service" så er din undersættelse / forklaring da virkelig ikke med til at løse problemet, hvor svært kan det være?

"Et Distributed Denial Of Service angreb er en angrebsmetode der går ud på at overbelaste serveren ved f.eks. at simulere flere tusinde besøgende samtidig, hvormed serveren ikke kan håndtere presset og derfor begynder at afvise nye besøgende, hvormed disse nægtes adgang til servicen, i dette tilfælde en hjemmeside."

1
7. september 2012 kl. 09:45

Forstår ikke hvad folk der hævder at være fra Anonymous vil med Vejlegården? Synes det er noget uden for de områder de normalt beskæftiger sig med. At man kan støtte Vejlegården, kan kun være ud fra en misforståelse af hvad frit valg betyder og hvad der kan ligge til grund for et sådan. Når frit valg for arbejdsgiver betyder tvang overfor medarbejder, er frit valg begrebet brugt meget løst... Men undrer mig generelt over at hackere blander sig i dette... Jeg vil ikke tildele Version2s kilde meget troværdighed, men hvis der er bare lidt sandhed i anklagerne om at 3F nølede med dagpengene for at få sympati, er det ikke ligefrem en smuk ting...

2
7. september 2012 kl. 09:51

Nu er det jo ikke første gang man ser de store fagforeninger være imod frit fagforeningsvalg, så det kan være blot nu at disse folk også blev trætte af dem.

3
7. september 2012 kl. 10:10

Der er netop frit fagforeningsvalg, ved en 3F aftale. hvorimod at Vejlegaarden var ret hurtige til at lave lock out af de 3F medarbejdere der ikke ønskede at skifte til krifa... Sagen handler fra 3F's side udelukkende om overneskomsten gældene for arbejdspladsen, og ikke hvilken fagforeningen medarbejderne ønskede at værre medlem af...

10
7. september 2012 kl. 11:23

Konceptet er at fjolset fra Vejlegården opsiger overenskomsten med 3F for at lave løndumpning. Det var ikke medarbejderne der ville. De tør bare ikke gøre modstand eller protestere. Det er netop i sådanne situationer at fagforeninger har sin berettigelse. Se evt. http://www.cevea.dk/debatindlaeg/hovedloest-angreb-paa-den-danske-model, hvor det forklares på udmærket vis hvorfor det er komplet uansvarligt for en arbejdstagere at sympatisere med fjolset fra Vejlegården.

4
7. september 2012 kl. 10:17

Ah, det er vist ikke helt sådan, det hænger sammen, Ronny. Ingen hos Vejlegården er tvunget ind i nogen bestemt fagforening – det er 3F der ikke tillader deres medlemmer at arbejde hos Vejlegården pga. konflikten.

Men det er vist off topic.

17
7. september 2012 kl. 22:09

Ah, det er vist ikke helt sådan, det hænger sammen, Ronny. Ingen hos Vejlegården er tvunget ind i nogen bestemt fagforening – det er 3F der ikke tillader deres medlemmer at arbejde hos Vejlegården pga. konflikten.

Vrøvl.

Da han overtog butikken var der 3 ansatte som var organiseret hos 3F, disse blev truet med lockout hvis de ikke skiftede til den samme fagforening som ejeren selv brugte som arbejdsgiverforening.

Lad nu være med at støtte Vejlegården for på et tidspunkt vil sandheden komme frem og ingen tror vel på at ejeren skifter overenskomst hvis ikke det er for at spare penge og give folkene ringere vilkår.

Det er jo allerede kommet frem at han bare indefor det sidste år har snydt mindst 2 medarbejdere for penge og en tredje blev tvunget til at skrive sin egen opsigelse.