Særlige cowboybukser kan forhindre RFID-tyveri

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Med indvævede metaltråde, skal en ny slags bukser forhindre, at man ved hjælp af radiosignaler kan aflure kontaktløse hævekort eller pas-informationer i baglommen.

I takt med at vores personlige oplysninger bliver digitale, bliver de gamle råd om ikke at have tegnebogen i baglommen om ikke overflødige, så utilstrækkelige.

Den amerikanske jeans-producent Betabrand udvikler for tiden sammen med cybersecurity-firmaet Norton på et par denimbukser, der skal afværge langre fingre af den digitale slags. I buksestoffet er nemlig indvævet metaltråde, der skal komme på tværs af tyve, der kan aflure og slette den radio frequency identification-teknologi (RFID), der ligger gemt på for eksempel kontaktløse betalingskort og i de nyeste pas.

Læs også: Danske netbanker sårbare overfor ny Poodle-angrebsteknik

Det skriver BBC.

Det digitale sikkerhedsfirma Disklabs bruger lignende teknologi til at lave en tegnebog, der i stil med denimbukserne, blokerer RFID-signaler.

Illustration: Disklabs

»Der er bredt tilgængelig teknologi for enhver, der vil tage andre folks kredit- og debitkort data på sekunder. Man kan få apps, der simpelthen kopierer kreditkortet med alle dets informationer,« siger Disklabs chef, Simon Steggles.

Læs også: Sikkerhedsekspert: Over 700 millioner vil undgå NSA-overvågning

Simon Steggels firma står også bag en “Faraday”-taske, der i ånden efter fysikeren Michael Farady, laver et metalbur rundt om indholdet, der skyer elektroniske signaler.

Sådanne tasker har politiet i Storbritannien taget i brug, efter at have indset, at gerningsmænd fra afstand har tømt og slettet informationer på konfiskerede mobiltelefoner, der ikke var opbevaret med tanke for at undgå netop dette.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens Christensen

I øjeblikket er løsninger fokuseret på at afskærme mobiltelefoner og betalingskort, men den tilgang er fuld af huller: Hvor mange har skærmede tasker, bukser, jakker m.m., og hvad når man tager genstanden frem for at bruge den? (en kollega har fået kopieret sit kort, som han aldrig slap den ene gang han brugte det, og som lå i skærmet beholder resten af tiden).

Løsningen skal være, at det gøres sikkert at have sine kort og telefoner liggende frit fremme. At de kan tilgås trådløst uden som minimum tilhørende kode/identifikation er en grundlæggende designfejl, som bør rettes.

  • 5
  • 0
Henrik Madsen

Hvis man lavede et kort som ikke bare sådan kunne klones/aflæses/aflures.

Som det er nu får man jo nærmest en fornemmelse af at det eneste RFID chippen gør er at skyde ens kortnummer afsted når det bliver spurgt.

Som jeg forstår det så er der ikke meget mere sikkerhed i RFID teknologien end der var i magnetstriben og den gik man jo netop væk fra fordi den var så let at kopiere.

Kunne man forestille sig noget kryptering på kortet så man ikke kan få noget fornuftigt ud af kortet med en kortlæser og gøre så det kun er autoriserede terminaler som kan snakke med og forstå disse RFID's. ?

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere