Hackere: Vi har snuppet al iCloud-indhold fra Clintons kampagnechef

14. oktober 2016 kl. 12:421
En gruppe 4Chan-brugere har angiveligt brugt informationer fra WikiLeaks til at tiltvinge sig adgang til Hillary Clintons kampagnechefs iCloud-konto.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En gruppe brugere af det lyssky webforum 4Chan har angiveligt fået adgang til en iCloud-konto tilhørende John Podesta, der er chef for Hillary Clintons præsidentkampagne.

Det skriver The Verge.

WikiLeaks har i de sidste dage lækket flere udvalgte mails fra Clintons kampagnechef. Blandt de lækkede informationer var også nok til at give en gruppe 4chan-brugere adgang til Podestas iCloud-konto - og slette alt indhold på hans telefon.

Andre brugere fortæller at de har downloadet Podestas sky-data før det blev slettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Påstandene er svære at verificere, og WikiLeaks mener selv, at Podesta Apple ID blev slettet forud for lækket blev offentliggjort.

Ikke desto mindre rummer lækket både kampagnechefens Social Security-nummer samt nok info til at kompromittere Podestas Twitter-konto, hvilket hackere - igen 4Chan-brugere - brugte til at tweete støtte til Donald Trump.

En anden hacker fortæller Gizmodo, at han har brugt informationer i Podesta-lækket til at foretage phishing -angreb før lækket var offentligt kendt. Derigennem fik han angiveligt adgang til en række senatores mail-adresser samt enkeltes kredikortoplysninger.

Det er ikke første gang, at WikiLeaks lækker data uden at fjerne personoplysninger først. I sommer blev tæt på 20.000 emails fra toppen af Demokaternes Nationale Komite lækket med pas-numre, kreditkortoplysninger og Social Security-numre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indholdet af de lækkede mail er for det meste i den sære ende. Podesta har blandt andet modtaget kryptiske beskeder om UFO-konspirationer fra forsangeren i det nu hedengangne punk-pop band Blink-182. Og derudover delt sine bedste tips til at lave Risotto.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger