Hackere: Vi har snuppet al iCloud-indhold fra Clintons kampagnechef

En gruppe 4Chan-brugere har angiveligt brugt informationer fra WikiLeaks til at tiltvinge sig adgang til Hillary Clintons kampagnechefs iCloud-konto.

En gruppe brugere af det lyssky webforum 4Chan har angiveligt fået adgang til en iCloud-konto tilhørende John Podesta, der er chef for Hillary Clintons præsidentkampagne.

Det skriver The Verge.

Læs også: Demokraterne anklager Rusland for nyt hack - og trækker igen tråde til Trump

WikiLeaks har i de sidste dage lækket flere udvalgte mails fra Clintons kampagnechef. Blandt de lækkede informationer var også nok til at give en gruppe 4chan-brugere adgang til Podestas iCloud-konto - og slette alt indhold på hans telefon.

Andre brugere fortæller at de har downloadet Podestas sky-data før det blev slettet.

Påstandene er svære at verificere, og WikiLeaks mener selv, at Podesta Apple ID blev slettet forud for lækket blev offentliggjort.

Læs også: Guccifer 2.0: Det er mig og ikke russerne, der har hacket Demokraterne

Ikke desto mindre rummer lækket både kampagnechefens Social Security-nummer samt nok info til at kompromittere Podestas Twitter-konto, hvilket hackere - igen 4Chan-brugere - brugte til at tweete støtte til Donald Trump.

En anden hacker fortæller Gizmodo, at han har brugt informationer i Podesta-lækket til at foretage phishing -angreb før lækket var offentligt kendt. Derigennem fik han angiveligt adgang til en række senatores mail-adresser samt enkeltes kredikortoplysninger.

Læs også: Russiske spioner har overvåget amerikanske politikere gennem hack i et år

Det er ikke første gang, at WikiLeaks lækker data uden at fjerne personoplysninger først. I sommer blev tæt på 20.000 emails fra toppen af Demokaternes Nationale Komite lækket med pas-numre, kreditkortoplysninger og Social Security-numre.

Indholdet af de lækkede mail er for det meste i den sære ende. Podesta har blandt andet modtaget kryptiske beskeder om UFO-konspirationer fra forsangeren i det nu hedengangne punk-pop band Blink-182. Og derudover delt sine bedste tips til at lave Risotto.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere