Hackere udstiller 5.740 Sverigedemokrater på nettet

Navne, telefonnumre og adresser på 5.740 personer med tilknytning til det svenske højrefløjsparti Sverigedemokraterne er efter et hackerangreb blevet offentliggjort på nettet. Det er ikke første gang, hackere går efter det indvandringskritiske parti.

5.740 personer, der har vist interesse for det svenske højrefløjsparti Sverigedemokraterne, har ganske ufrivilligt fået lagt deres navne, telefonnumre og adresser ud på internettet. Det skriver Dagens Nyheter.

»Det er resterne af en gammel database over informationsbestillere fra en tidligere hjemmeside, som gerningsmanden er faldet over i weekendens hackerangreb. Det er det første angreb, hvor det er lykkedes at komme ind på serveren og tilgå information,« siger Sverigedemokraternes pressesekretær Erik Almqvist til Dagens Nyheter.

Det er ikke første gang, at Sverigedemokraterne udsættes for hackerangreb. I løbet af valgkampen er både partiets hjemmeside og partiavisen DS-Kuriren blevet udsat for angreb. Begge hjemmesider var således nede tirsdag morgen.

Ifølge avisen er ordet ?medlem? tilføjet til visse af navnene, mens andre navne har fået tilføjet kommentarer og korrespondance til partiet.

»Jeg vil gætte på, at halvdelen af navnene på listen er folk, som har søgt information til skoleopgaver eller journalister eller folk, som bare gerne vil vide mere om os,« siger Erik Almqvist til Dagens Nyheter og afviser på det bestemteste, at dataene har ligget frit tilgængeligt.

»Vi har aldrig haft medlemsinformation liggende på en pc, der var koblet på nettet,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (29)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Kristian Larsen

Er ikke just fan af SD, men de er et parti i et demokrati så det ville da være nice at modstanden også blev udført demokratisk (såsom demonstrationerne imod SD i det meste af Sverige her igår).

 • 0
 • 0
Mogens Rasmussen

Ja, uden at være fan af yderliggående partier, er det vel nok en demokratisk behandling som SD har fået.Enten er man demokratisk valgt og med de rettigheder det har, eller også er man medlem af et diktatur med "fløjelshandsker". Er svenskerne overhovedet demokratiske???

 • 0
 • 0
Ole Wolf

Mogens: Nu skal det ikke nødvendigvis være en politisk diskussion, men man kan vel diskutere, hvor meget demokratisk behandling, et parti med en udemokratisk dagsorden kan tillade sig at gøre krav på.

 • 0
 • 0
Jesper H. V. Lauritsen

Ole: Mon ikke den diskussion kan lukkes lige nu sådan her:

Uanset hvad du/jeg/andre mener og går ind for af politik, så har SD nøjeagtig samme lovmæssige rettigheder som alle andre partier i Sverige. punktum.

Og det er da lidt sjovt at de svenske politikere ikke har lært af Poul Nyrup (manden der sagde "DF bliver aldrig stuerent") at det er en dårlig ide at spå om fremtiden :-D

Mvh

 • 0
 • 0
Ole Wolf

Jesper: Jo, måske. Men jeg synes, det efterlader lidt samme smag i munden, som når en voldsmand politianmelder den person, der forsvarede sig mod overfaldet. Det klinger lidt hult, når nogen påberåber sig beskyttelsen fra det system, man ønsker at afskaffe. Jeg tillader mig at have en holdning, der ligger lidt inde i en grå zone omkring forbrydelser mod forbrydere.

 • 0
 • 0
Jesper H. V. Lauritsen

Ole: Jeg synes man skal passe meget på med at se gennem fingre med politisk/holdningsmæssig begrundet forskelsbehandling (gråzone-holdning) - næsten gang rammer det måske nogen man ikke er uenig med.

Jeg kender ikke SD program andet end hvad der står i DK aviser som "indvandrerkritisk". Og desværre er deres partiprogram ikke online lige for tiden ;o)

 • 0
 • 0
Rolf Hansen

Ja suk, i et demokrati er der ikke plads til partier der udelukkende får stemmer med at sprede propaganda der ikke kan modvises fordi de bygger på følelser som feks. had og frygt og derfor overskygger folks rationelle forståelse som bliver svækket når folk bliver påvirkirket af basale følelser som had og frygt. Jo det kan let modbevises via sociologi men ikke i folks forståelse fordi propagandaen netop er bygget til at påvirke folks forståelse af verden ved at påvirke deres underbeviste og basale følelser.

Et demokrati fungerer kun hvis befolkningen får sanheden afvide, hvis befolkningen bliver bomberderet med propaganda der endda strider imod de etiske normer der er opstillet i samfundet, kan de fleste folk ikke træffe de rigtige valg og deres etiske normer bliver rykket i en meget skidt retning.

Det er det samme som skete i nazityskland hvor et helt folk kunne foretage de forkerte beslutninger som blev en katastrofe for både dem og resten af verden og derfor er politisk korrekthed og etisk dannelse utroligt vigtig for politikkere og det er en skandale hvor vi er på vej hen i skandinavien.

Dette gælder selvfølgelig både for den ene som den anden fløj, men jeg forstår udemærket svenskernes modstand mod et helt igennem nationalsocialistisk parti.

Dem og os filosofien er der ikke plads til i et demokrati, da det er en forudsætning at demokratiet gælder alle i landet!

 • 0
 • 0
Rolf Hansen

Kristian Larsen:

Nævn et eksempel hvor et af disse partiers udtalelser kan sidestille med, ja der er jo masser af eksempler at tage af men hvad med denne genralisering af en hel befolkningsgruppe i vores samfund:

»Fejlen er, at man har troet, at man kunne integrere mennesker, som ikke er kommet for at blive integreret, men for at erobre nyt territorium. Alle de EU-lande, der ligesom Danmark kritikløst har ladet store grupper af mennesker fra den muslimske verden indvandre, har præcis de samme problemer. (...) Bandekrigens årsag er, at befolkningseksplosionen i de muslimske lande har skabt en udvandringsbølge af mennesker, som ikke kan finde arbejde, funktioner, muligheder i deres egne lande. De strømmer til et udviklet Europa, som ikke har brug for dem, og de kommer med forskruede holdninger til livet og verden – og de er i gang med at ødelægge Europa på samme måde, som de og deres kultur har ødelagt de lande, de kommer fra.« (Nordjyske.dk, 10.3.2009).

»Islam kan ikke integreres. Islam vil dominiere Europa. Og islam er uforenelig med vores værdier. Derfor skal islam sendes ud af Europa.« (DF's landsmøde; Berlingske Tidende, 22.9.2008).

Begge citater er udtalelser af Mogens Camre og hvis du kigger lidt på udtalelser fra visse personer fra nazityskland, vil man finde en slående lighed, da det er samme polimik og fremgangsmåde der bliver benyttet.

 • 0
 • 0
Rolf Hansen

Kristian Larsen

"Vor Herre til hest!"

Nu tror jeg hverken på din herre eller på heste som transport her i 2010, hvilket bunder i at man ikke skal tro, man skal vide, hvilket igen er forskellen på religion og videnskaben som feks. sociologi!

 • 0
 • 0
Anonym

[...] man skal vide, hvilket igen er forskellen på religion og videnskaben som feks. sociologi!

Sociologi er en fortolkningsvidenskab og er dermed ikke egnet til noget som helst ud over at politisere.

 • 0
 • 0
Lars Hansen

som når en voldsmand politianmelder den person, der forsvarede sig mod overfaldet

Så firkantet kan du ikke stille det op. Man må forsvare sig "tilstrækkeligt" og ikke mere.

Hvis en slår mig må jeg ikke gå amok og sende ham i koma med diverse snitsår, skudsår osv...

ALLE har demokratiske rettigheder i et demokrati, selv Hizb ut-Tahrir har rettigheder selvom en enorm stor del af befolkningen ikke er enig.

Man kan ikke begynde at have forskellige niveauer af rettigheder, alle er ens. Derfor er det helt ude i hampen at hacke SD'erne. Hellere have en demostration imod dem.

 • 0
 • 0
Ole Wolf

Mark: Med dine udtalelser om sociologi er det temmelig nærliggende at konkludere, at du end ikke har lægmands viden om faget. Beklager en så hård tone, men du er aldeles respektløs overfor en væsentlig gren af videnskaben.

 • 0
 • 0
Niels Larsen

at venstreorienterede placerer nazistpartier på højrefløjen, når der er mere overensstemmelse mellem kommunistisk og nazistisk ideologi. Nazismen er en afart af socialismen - antiliberalistisk, antikapitalistisk (og i øvrigt også antikommunistisk) Det er desuden også et særkende at benytte nazisme som et skældsord der betegner ikkesocialistiske partier, hvis de modsiger de "politisk korrekte". Personligt finder jeg enhedslisten og SF som værende lige så ulækre som nazisterne. Kommunister og nazister konkurerer om at have begået de største folkemord i socialismens navn.

 • 0
 • 0
Ditlev Petersen

Hvis nazisterne var venstreorienterede, hvorfor støttede den tyske storkapital så partiet så kraftigt? Nazierne var og er ikke spor antikapitalistiske. Det var KUN jødisk kapital, de angreb. Og så fagforeningerne og venstrefløjen. Alt sammen til glæde for Krupp, Siemens-Halske, I.G. Farben, Rheinmetall osv. osv.

 • 0
 • 0
Gert Christensen

Hvad har nazisme, kommunisme, socialisme, indvandring, integration og øvrige politiske emner med artiklen at gøre? Artiklen handler om, at en gammel database er blevet hacket, og at oplysningerne er lagt ud på internettet. Den er ikke oplæg til en politisk diskussion. Brug dog det politiske krudt på fora, der er beregnet til det, og hold jer så ellers til emnet. (Hold skidt og kanel adskildt).

Sur? Nej. Irriteret Ja. - Irriteret over at læse indlæg i en artikel, der flytter sig milevidt fra emnets grundsubstans.

 • 0
 • 0
Niels Larsen

Længere oppe i rækken laves der referencer til nazitiden, der er nogen der uden at nævne det ved navt omtaler dem som udemokratiske, så de ikke skulle nyde beskyttelse. Syntes blot at jeg ville balancere debatten med en bemærkning om, at de venstreorienterede heller ikke er demokratiske. Kommunisterne har eksempelvis nationaliseret ejendom, slået mange mennesker ihjel....

 • 0
 • 0
Niels Larsen

Og ja, jeg er ligeså irriteret over politiske indlæg. Artiklen er sådan set god nok, men der er ikke mange indlæg der forholder sig til teknikken, de forholder sig til Sverigesdemokraterne, en størrelse formentlig ingen af dem ved noget om, ud over hvad de har læst i dagspressen - d.v.s. de er et ekko af bedrevidende politiserende journalister, der ikke lader folk have deres egen mening.

Politik er et mellemværende mellem en person og en stemmeseddel. Hackeren der af politiske grunde har lagt listen ud burde fratages sin stemmeret, med mindre han også lægger Enhedslistens medlemskartotek ud til offentlig skue.

 • 0
 • 0
Thomas Watts

Jeg mener det var Bent Melchior der kom med mit yndlingscitat. Jeg husker det ikke korrekt, men tanken var følgende:

"Demokratiet bør ikke udstrækkes til de, der søger at afskaffe det."

Vi taber alle, hvis vi ikke på eet eller andet tidspunkt mander os op til at smide humanisten fra os og sige "beklager - I tager fejl. I er nogle menneskefjendske psykopater, og I får derfor ingen stemme. Hvis I brokker jer, kan I få lov at ryge ud på den ø, I ville smide de andre ud på. How's that sound?"

Hvis alt er lige godt og alle har ret, så er vi ikke kommet langt. Demokrati, javist - men demokratiets svageste led er de, der ikke vil lege med og bryder reglerne. Dem skal vi kunne håndtere, og det kan ikke ske ved 100% demokratiske processer.

Står man for noget for menneskeheden eller ej?

 • 0
 • 0
Anonym

Mark: Med dine udtalelser om sociologi er det temmelig nærliggende at konkludere, at du end ikke har lægmands viden om faget.

Der tager du fejl. Jeg er ekspert da jeg selv forsker i videnskabelige områder som cybersociologi, parapsykologi og coaching.

 • 0
 • 0
Anonym

Brug dog det politiske krudt på fora, der er beregnet til det, og hold jer så ellers til emnet.

Foraene på version2.dk og ing.dk har med redaktionens hjælp udviklet sig til netop sådanne politiske fora.

 • 0
 • 0
Rasmus Møller

Der er behov for klare retningslinier på forhånd.

Loven dømmer og beskytter også anti-demokrater (jeg er uenig med DF og SD i stort set alt, men de er ikke anti-demokrater, så vidt jeg kan se) og det er et tegn på retsstatens forfald at selvudråbte demokrat-vigilantes udpeger syndebukke og forfølger deres modstandere.

SD og DF udpeger også syndebukke - det er jeg enig i - men de arbejder politisk for at ændre lovene, og det er den rigtige arena for kampen. Hackerne er en skamplet.

Iøvrigt har DF og SD sat fokus på et reelt problem: vi kan ikke ret længe have så forskellige sociale rettigheder indenfor EU, hvis alle EU-borgere får samme adgang til disse rettigheder blot ved at flytte til f.eks. Danmark.

Jeg sætter pris på det danske velfærdssystem, og jeg sætter også pris på de åbne grænser. Det bliver ikke nemt at beholde begge.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere