Hackere udsender zombie-alarm på amerikanske tv-kanaler

15. februar 2013 kl. 15:3510
Hackere udsender zombie-alarm på amerikanske tv-kanaler
Illustration: Film still.
Mindst fire amerikanske tv-stationer udsendte tidligere på ugen zombie-advarsel til seerne. I virkeligheden var hackere på spil i stationernes nationale system til meddelelser ved nødssituationer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vi har endnu til gode at se den dag komme, hvor de døde vækkes til live fra graven og bevæger sig ud på en fodslæbende og rallende hærgen af det ganske land.

Og derfor var det da også en grovkornet spøg fra hackere, da to amerikanske tv-stationer for nylig udsendte regulære zombie-advarsler til seerne. En herrestemme oplæste blandt andet følgende hen over den normale sendeflade:

»Myndighederne i dit lokalområde har meddelt, at ligene fra de døde rejser sig fra deres grave og angriber mennesker. Følg beskederne på skærmen, som opdateres, når nye informationer løber ind.«

Ifølge antivirus-firmaet Sophos er det lykkedes nogen at hacke sig ind i det såkaldte Emergency Alert System, som er et nationalt varslingssystem, der fungerer på blandt andet AM- og FM-båndet og på kabeltv-stationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mindst fire tv-stationer meldes ramt: WBKP og WNMU i Michigan, KNME/KNDM i New Mexico KRTV i Great Falls, Montana. Også stationer i Utah og Californien har angiveligt været involveret i sagen.

KRTV har lagt følgende beskrivelse ud på sin hjemmeside, hvor hændelsen beskrives som et cyberangreb. Der oplyses ingen specifikke tekniske detaljer, men episoden tages meget alvorligt og efterforskes af FBI. Angrebet kan stamme fra udlandet, siger de foreløbige analyser.

Du kan opleve episoden i videoklippet her:

[video:http://youtu.be/c7pNAhENBV4]

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
17. april 2013 kl. 17:03

LOL! bahhaa det var morsomt især med pankage lol

lars hvordan kan der være zombie alarmer? zombier eksister ikke. Hvorfor skulle de lave en advarsel imod det? dinosaurus angreb er mere sandsynligt end vareulve eller zombier.

9
18. februar 2013 kl. 12:37

Ja, jeg synes sgu det er god humor! 9 ud af 10 mennesker, ville bare ryste på hovedet og tænke "Gad vide hvad fanden de har røget i det studie ?"

Den sidste, 10. person, ville måske overveje i et par sekunder, om det rent faktisk er muligt at de mener det seriøst.

Jeg kan virkelig ikke se at det skulle være nogen stor sag.

7
17. februar 2013 kl. 11:02

Din RADIO skruer automatisk op for lyden, lidt lige som Trafikmeldinger. Det afprøves en gang om året sammen med luftsirenerne.

5
16. februar 2013 kl. 13:51

Ingen vampyr, varulve, meteor nedslag, verdens undergang, Jesus genkomst, snestorm, , , , ,

Mener som før, de burde have en medalje for at finde hullet før nogen, som har rigtige onde hensigter. Hvis de bare have henvendt sig, var det lagt nederst i bunken, sammen med andre opdatering om 5-10 år.

6
17. februar 2013 kl. 06:31

Ja det var da super sejt gjort - ville have skidt grønne grise hvis det skete på mit TV med rigtig EAS lyd og det hele. I bedste Resident Evil stil kunne hele hacking delen jo godt være et røgslør hvis man havde sølvpapirs hatten på. Det var nok også lige over stregen og som så mange andre lægge afstand til ret faktisk at gøre noget lignende selv om vi lever i en verden hvor mange infrastruktur systemer grundet "omkostnings effektivitet" undskyldninger er utroligt nemme at yde terror i mod. Bare sådan noget simpelt som back-up på mobil og internet i et par timer er der jo ikke engang ved gangske almindeligt strømsvigt og selv med Tetra har det altså større og større konsekvenser.

Har vi egentligt et lignende her hjemme og hvordan lyder dette?

4
16. februar 2013 kl. 12:58

Det der pandekage/spejlægs jern ser super godt ud :)

2
15. februar 2013 kl. 18:24

Har de undersøgt om nogen har haft uautoriseret adgang til Jordan Tower?

1
15. februar 2013 kl. 16:49

Ville en dansker kunne blive udleveret til retsforfølgelse i USA ? i forbindelse med en sag som denne, her er jo tale om at skabe frygt og rædsel blandt befolkningen.

3
15. februar 2013 kl. 19:46

Ro på, ingen kom til skade og de var ude med en undskyldning med det samme, ingen terror i mine øjne og intet der burde skabe vedvarende frygt ;)