Hackere truer midtjyder til indbetale ’bøder’ for at låse pc'en op

8 kommentarer.  Hop til debatten
Hackere truer midtjyder til indbetale ’bøder’ for at låse pc'en op
Illustration: Pressefoto Rigspolitiet.
Malwaren Ukash Virus låser computeren og opkræver en ’bøde’. Efter flere henvendelser fra borgerne advarer politiet nu mod svindelnummeret.
24. oktober 2012 kl. 11:33
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En offentlig myndighed har overtaget og låst din computer, fordi du har besøgt ’forbudte’ sider på internettet. Vil du på nettet igen, skal du først betale en bøde på 50 euro (375 kroner).

Sådan lyder forretningsmodellen i et svindelnummer, hvor en infektion med malwaren Ukash Virus betyder, at adgangen til internettet bliver spærret, og beskeder om betaling af en bøde begynder at poppe op.

En stribe danskere er blevet ramt af malwaren, og flere har kontaktet politiet, skriver Midt- og Vestjysk Politi i en nyhed på dets hjemmeside, ifølge Ritzau.

Angrebene varierer lidt, så de ramte danskere er blevet bedt om at betale bøden i både pund, dollars og euro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rådet fra politiet er naturligvis ikke at betale penge til hackerne, men at bruge en anden computer til at finde software, der kan fjerne Ukash Virus fra maskinen.

Malwaren har tidligere huseret i Danmark og er opkaldt efter betalingstjenesten Ukash, som er den vej, hackerne ønsker betaling.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
25. oktober 2012 kl. 08:49

Hvis computeren bliver inficeret, kan det hurtigt fixes ved at starte op i fejlsikret tilstand, og derefter køre en omgang ComboFix.

4
24. oktober 2012 kl. 12:33

mALWAREBYTES ANTIMALWARE KLARER HURTIGT DET PROBLEM OG HOLD JER VÆK FRA PRON

3
24. oktober 2012 kl. 11:53

Jeg forstår ikke at folk der har resourcer til at sætte et sådan scam i værk, ikke har resourcer til at tjekke om deres oversættelse er korrekt.

8
25. oktober 2012 kl. 12:12

Jeg forstår ikke at folk der har resourcer til at sætte et sådan scam i værk, ikke har resourcer til at tjekke om deres oversættelse er korrekt.

Den dårlige oversættelse er et effektivt filter. Logikken er, at scammerne ikke gider have "kunder", der er kloge nok til at affeje vrøvlet - for de er også dygtige til at brokke sig. Folk der er dumme nok til at acceptere det forvrøvlede sprog, er også nemme at narre til at indtaste kreditkortet...

2
24. oktober 2012 kl. 11:51

Citat fra advarslen på Politiets hjemmeside:

Fra denne computer kan man ”google” teksten: ”Fjerne ukash virus”.
Herefter fremkommer der nogle løsningsforslag.

Hvad er det dog for et forslag at komme med? Hvis de ikke selv vil have en vejledning til hvordan man fjerner det på deres egen hjemmeside, kunne de så ikke i det mindste have et link til en troværdig vejledning som de ved virker? Det er jo ikke til at vide hvad folk kan finde af vejledninger ved sådan en Google søgning.

1
24. oktober 2012 kl. 11:39

Der er forhåbenligt ingen der er hoppet på den, prøv lige at læs teksten, det er jo absurd dårligt oversat...