Hackere truer midtjyder til indbetale ’bøder’ for at låse pc'en op

Malwaren Ukash Virus låser computeren og opkræver en ’bøde’. Efter flere henvendelser fra borgerne advarer politiet nu mod svindelnummeret.

En offentlig myndighed har overtaget og låst din computer, fordi du har besøgt ’forbudte’ sider på internettet. Vil du på nettet igen, skal du først betale en bøde på 50 euro (375 kroner).

Sådan lyder forretningsmodellen i et svindelnummer, hvor en infektion med malwaren Ukash Virus betyder, at adgangen til internettet bliver spærret, og beskeder om betaling af en bøde begynder at poppe op.

En stribe danskere er blevet ramt af malwaren, og flere har kontaktet politiet, skriver Midt- og Vestjysk Politi i en nyhed på dets hjemmeside, ifølge Ritzau.

Angrebene varierer lidt, så de ramte danskere er blevet bedt om at betale bøden i både pund, dollars og euro.

Rådet fra politiet er naturligvis ikke at betale penge til hackerne, men at bruge en anden computer til at finde software, der kan fjerne Ukash Virus fra maskinen.

Malwaren har tidligere huseret i Danmark og er opkaldt efter betalingstjenesten Ukash, som er den vej, hackerne ønsker betaling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jeppe Toustrup

Citat fra advarslen på Politiets hjemmeside:

Fra denne computer kan man ”google” teksten: ”Fjerne ukash virus”. Herefter fremkommer der nogle løsningsforslag.

Hvad er det dog for et forslag at komme med? Hvis de ikke selv vil have en vejledning til hvordan man fjerner det på deres egen hjemmeside, kunne de så ikke i det mindste have et link til en troværdig vejledning som de ved virker? Det er jo ikke til at vide hvad folk kan finde af vejledninger ved sådan en Google søgning.

  • 1
  • 3
#7 Michael Lykke
  • 2
  • 1
#8 Tom Paamand

Jeg forstår ikke at folk der har resourcer til at sætte et sådan scam i værk, ikke har resourcer til at tjekke om deres oversættelse er korrekt.

Den dårlige oversættelse er et effektivt filter. Logikken er, at scammerne ikke gider have "kunder", der er kloge nok til at affeje vrøvlet - for de er også dygtige til at brokke sig. Folk der er dumme nok til at acceptere det forvrøvlede sprog, er også nemme at narre til at indtaste kreditkortet...

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere