Hackere stjæler oplysninger om fire millioner amerikanske regeringsansatte

Den amerikanske regerings personalekontor er blevet ramt af et omfattende datatyveri, og har fået stjålet personoplysninger om ansatte så langt tilbage som til 1985. Anonyme embedsmænd mener, at Kina står bag angrebet.

Torsdag offentliggjorde den amerikanske regering detaljerne bag et omfattende datatyveri af personoplysninger om nuværende og tidligere regeringsansatte. I alt kan op mod fire millioner ansatte være berørt, hvis de har været ansatte i det offentlige de seneste 30 år.

Det skriver Reuters.

Læs også: Amerikansk regering forhindrer Intel i at opgradere kinesisk supercomputer

Af de fire millioner stjålne dataposter stammer 2,1 millioner fra nuværende ansatte i den amerikanske regering, og de stjålne oplysninger skal blandt andet indbefatte fødselsdage, personnumre og bankoplysninger.

Læs også: Kina anklages for årelang industrispionage i Sydøstasien

Embedsmænd frygter nu, at de omfangsrige data kan bruges af hackerne til at gætte kodeord til andre kritiske it-systemer. Bekymringen bliver større af, at flere anonyme embedsmænd lufter spekulation om mulig kinesisk indblanding i angrebet, som er det andet, der rammer personalekontoret på bare et år.

Læs også: Stor stigning i hackerangreb mod forældet protokol

Enkelte embedsmænd fortæller Reuters, at mistanken går på, at Kina er indblandet på statsligt niveau, mens en talsperson fra den kinesiske regering afskriver beskyldningerne og kalder dem ‘uansvarlige’.

Læs også: USA og Kina skændes om nye krav til software-bagdøre

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bent Jensen

De burde vel for langt tid siden have fundet dette, på grund af den nedenstående overvågning. Hvis det projekt have fundet synderen vil vi have fået besked, da vi så kunne se at der var en grund til at overvåge alle, til en meget høj pris. For måske at kunne opdage at man var blevet overvåget, og af hvem.

http://www.version2.dk/artikel/nye-afsloeringer-obama-regeringen-gav-nsa...

Så enten er denne overvågning ikke god nok, så enten er alle deres penge spildt, og de skal have fyret de ansvarlig for projektet, og alle der har været med på det.

Eller også er det ikke det de ville med denne overvågning, og de skal have fyret de ansvarlig for projektet, og alle der har været med på det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere