Hackere stjæler oplysninger om fire millioner amerikanske regeringsansatte

8. juni 2015 kl. 08:354
Den amerikanske regerings personalekontor er blevet ramt af et omfattende datatyveri, og har fået stjålet personoplysninger om ansatte så langt tilbage som til 1985. Anonyme embedsmænd mener, at Kina står bag angrebet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Torsdag offentliggjorde den amerikanske regering detaljerne bag et omfattende datatyveri af personoplysninger om nuværende og tidligere regeringsansatte. I alt kan op mod fire millioner ansatte være berørt, hvis de har været ansatte i det offentlige de seneste 30 år.

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af de fire millioner stjålne dataposter stammer 2,1 millioner fra nuværende ansatte i den amerikanske regering, og de stjålne oplysninger skal blandt andet indbefatte fødselsdage, personnumre og bankoplysninger.

Embedsmænd frygter nu, at de omfangsrige data kan bruges af hackerne til at gætte kodeord til andre kritiske it-systemer. Bekymringen bliver større af, at flere anonyme embedsmænd lufter spekulation om mulig kinesisk indblanding i angrebet, som er det andet, der rammer personalekontoret på bare et år.

Enkelte embedsmænd fortæller Reuters, at mistanken går på, at Kina er indblandet på statsligt niveau, mens en talsperson fra den kinesiske regering afskriver beskyldningerne og kalder dem ‘uansvarlige’.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
27. juni 2015 kl. 11:39

Fejl slettes

2
8. juni 2015 kl. 18:29

De burde vel for langt tid siden have fundet dette, på grund af den nedenstående overvågning. Hvis det projekt have fundet synderen vil vi have fået besked, da vi så kunne se at der var en grund til at overvåge alle, til en meget høj pris. For måske at kunne opdage at man var blevet overvåget, og af hvem.

http://www.version2.dk/artikel/nye-afsloeringer-obama-regeringen-gav-nsa-lov-til-aflytte-internet-backbone-244599

Så enten er denne overvågning ikke god nok, så enten er alle deres penge spildt, og de skal have fyret de ansvarlig for projektet, og alle der har været med på det.

Eller også er det ikke det de ville med denne overvågning, og de skal have fyret de ansvarlig for projektet, og alle der har været med på det.

3
10. juni 2015 kl. 16:11

Kunne det tænkes, sådant rent hypotetisk, at du ikke har fået fuld indsigt i hvad amerikanerne ved om indbruddet? At Obama kan have dusinvis af diplomatiske grunde til ikke at forfølge sagen i offentligheden?

1
8. juni 2015 kl. 12:34

Men NSA skal have en nøgle til al kryptering, og den information vil helt sikkert aldrig slippe ud eller blive stjålet.