Hackere stjæler færgegæsters persondata i Norge

Hurtigruten i Norge blev hacket i december sidste år, hvor flere gæster fik stjålet persondata. Illustration: Pmmy49 via Wikipedia
Den norske skibsrute Hurtigruten blev i december sidste år angrebet af ondsindet hackere, som har stjålet gæsters persondata. Ifølge IT-direktøren efterforsker politiet stadig sagen.

I december sidste år blev den norske skibsrute Hurtigruten ramt af et cyberangreb, og nu oplyser selskabet, at hackerne har fået fat på kundedata.

Det skriver digi.no.

I en meddelelse, Hurtigruten har sendt ud til kunder, skriver man, at gæster, som har booket ture med skibet MS Fram mellem 2018 og 2020, samt gæster som har booket med MS Midnatsol i perioden mellem 2016 og 2020, kan være ofre for angrebet.

Læs også: Adresser, sygdomme og blodtyper: Hackere lækker persondata på en halv million franskmænd

Hackerne har stjålet navne, fødselsdato, nationalitet, pasnummer og udløbsdato for gæsternes pas. De kriminelle har i få tilfælde fået fat på data om mailadresser, telefonnumre, pårørende og diæt, ifølge meddelelsen.

Digi.no har stillet Hurtigruten flere konkrete spørgsmål, som man har valgt ikke at svare på. I stedet skriver Ole-Marius Moe-Helgesen, koncerndirektør for IT hos Hurtigruten, en samlet tekst til mediet, blandt andet:

»Sagen er fortsat åben og under politiefterforskning, og det handler om enkeltpersoner, så lige nu kan vi ikke dele flere detaljer end dette. Vi henvender os direkte til gæsterne og vores kollegaer, som kan være berørte i form af information, som er specifik for den enkelte.«

Da sagen først kom frem i lyset sidste december, var der ifølge selskabet en lav sandsynlighed for, at hackerne havde fået fat på gæsters persondata.

Læs også: Omfattende it-angreb har ramt psykiatrien i Finland: Patienters oplysninger bliver stjålet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere