Bitcoin-kurs styrtdykker efter hackere stjæler for 430 millioner kroner

Illustration: leowolfert/Bigstock
Værdien af bitcoins faldt med mere end 20 procent, efter det lykkedes hackere at stjæle for mere end 430 mio. kr. af den virtuelle valuta.

119.756. Så mange bitcoins er det lykkedes hackere at stjæle fra det Hong Kong-baserede digitale valutabureau Bitfinex.

Omsat til dansk valuta svarer det til ca. 431 mio. kr.

Læs også: Bitcoins er ikke penge ifølge amerikansk domstol

Umiddelbart efter bitcoin-hacket, der formentlig er det største til dato, er værdien af den virtuelle valuta faldet med over 20 procent.

Det skriver Wall Street Journal.

Bitfinex lukkedes tirsdag ned for al handel med bitcoins.

I juni blev der ligeledes stjålet virtuel valuta for store summer, da hackere efter sigende 'løb' af med ether-valuta for 60 mio. dollars - ca. 398 mio.kr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jonas Iversen

Er Bitfinex kun børs? Hvorfor ligger den inde med så store beholdninger? Hvordan virker/virkede denne børs? Kan man lærer af dette: at man kun skal vælge handelspladser som kun etablere forbindelse mellem sælge og køber, men ikke selv er mellemmand? Eller tilbød Bitfinex også wallet-services...og at det faktisk er derfra tyveriet at foregået? Håber nogen har indsigt i Bitfinex og kan uddybe de nærmere detaljer :-)

 • 0
 • 0
Henning Wangerin

Nu kender jeg ikke specifikt til bitfinex, men har leget med et par andre børser.

Kan man lærer af dette: at man kun skal vælge handelspladser som kun etablere forbindelse mellem sælge og køber, men ikke selv er mellemmand?

Når jeg kigger på de enkelte transaktioner vil det ikke være realistiskt at udveksle fiat-værdier direkte mellem køber og sælger rigtigt mange transaktioner er ikke særligt store. En helt anden ting er om jeg kan være sikker på at du betaler inden jeg sender varen til dig - og omvendt. Jeg har meget svært ved at se en løsning hvor der ikke er brug for en fælles trusted partner til at ombytte værdierne mellem os.

Men derudover ville det være rart med en løsning hvor jeg selv har adgang mine (små) værdier på børserne. Cryptocurrency-delen kan man trods alt scripte sig ud af med API og coins liggende i en ekstern wallet, når der ikke lige er udsigt at at de kommer i spil, men hvad med fiat-værdierne. De er lidt sværere at flytte rund på (og meget mere omkostningsfuldt) og meget langsommere.

Derudover undrer mængden af BTC de har haft liggende online mig. Ifølge http://bitcoincharts.com har bitfinex i de sidste 30 dage haft en omsætning på godt 600000 BTC, men spørgsmålet er hvor meget der normalt bliver flyttet ud hos dem.

/Henning

 • 0
 • 1
Jonas Iversen

Hmm...dvs. at ens "penge", om det så er bitcoins eller rigtig valuta, overdrages til 3. part i kortere eller længere periode! En 3. part som vel næppe og ofte IKKE er reguleret at et finanstilsyn! Er det ikke meget uklogt og meget dumdristigt? Lige så uklogt og dumstristigt som at have sine bitcoins liggende i en ekstern wallet (forudsat, den er 100% kontrolleret af en 3.part, som ej heller er reguleret at et finanstilsynet)

Jeg undres, at folk tør dette (sikkert af pga. uvidenhed....ved f.eks ikke hvad en fiat-værdi ér). Bitfinex kan jo bare selv have puttet "pengene" i lommen og lavet en pressemeddelelse om at de er blevet hacket.

 • 3
 • 0
Henning Wangerin
 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere