Hackere retter sigtet mod MacOS-brugere med en opdateret malware

Der er fundet en ny malware, som installerer en bagdør i de computere, den rammer. Angrebene kan forbindes til en vietnamesisk-støttet hackergruppe.

En ny malware, der bliver brugt til at angribe Apples MacOS, trækker angiveligt tråde til en hackergruppe, som er støttet af den vietnamesiske regering. Sådan lyder vurderingen fra sikkerhedsvirksomheden Trend Micro.

Det skriver ZDNet.

Ifølge ZDNet er der tale om hackergruppen OceanLotus, som er kendt for at rette sigtet mod fremmede organisationer, der arbejder i Vietnam.

Angrebet med den nye malware starter med at afsende en phishing-mail, som opfordrer ofret til at køre en zip-file, der er forklædt som et Word-dokument. På den måde undgår filen at blive opdaget af antivirus-programmer.

Den nye malware laver en bagdør i MacOS-computere, hvilket gør angriberne i stand til at få adgang til følsomme informationer og fortrolige forretningsdokumenter.

Ifølge Trend Micro kan malwaren kobles til hackergruppen, fordi den består af kode, som har ligheder med tidligere malware fra gruppen.

»Grupper som OceanLotus opdaterer løbende deres malware-varianter for at undgår at blive afsløret og for at forbedre deres vedholdenhed,« lyder det fra Trend Micro til ZDNet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Ørsted

Avast, som jeg bruger på min MacBookPro har jeg sat til at scanne hele filer og arkiver (zip, rar etc), så den forklædning vil i sig selv næppe kunne overliste mit antivirusprogram.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere