Hackere retter sigtet mod MacOS-brugere med en opdateret malware

3. december 2020 kl. 10:161
Der er fundet en ny malware, som installerer en bagdør i de computere, den rammer. Angrebene kan forbindes til en vietnamesisk-støttet hackergruppe.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny malware, der bliver brugt til at angribe Apples MacOS, trækker angiveligt tråde til en hackergruppe, som er støttet af den vietnamesiske regering. Sådan lyder vurderingen fra sikkerhedsvirksomheden Trend Micro.

Det skriver ZDNet.

Ifølge ZDNet er der tale om hackergruppen OceanLotus, som er kendt for at rette sigtet mod fremmede organisationer, der arbejder i Vietnam.

Angrebet med den nye malware starter med at afsende en phishing-mail, som opfordrer ofret til at køre en zip-file, der er forklædt som et Word-dokument. På den måde undgår filen at blive opdaget af antivirus-programmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye malware laver en bagdør i MacOS-computere, hvilket gør angriberne i stand til at få adgang til følsomme informationer og fortrolige forretningsdokumenter.

Ifølge Trend Micro kan malwaren kobles til hackergruppen, fordi den består af kode, som har ligheder med tidligere malware fra gruppen.

»Grupper som OceanLotus opdaterer løbende deres malware-varianter for at undgår at blive afsløret og for at forbedre deres vedholdenhed,« lyder det fra Trend Micro til ZDNet.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. december 2020 kl. 08:43

Avast, som jeg bruger på min MacBookPro har jeg sat til at scanne hele filer og arkiver (zip, rar etc), så den forklædning vil i sig selv næppe kunne overliste mit antivirusprogram.