Hackere lukkede dansk CO2-handel

Et hackerangreb på handelspladsen for CO2-kvoter har fået Energistyrelsen til at lukke ned for handlen. 1.500 kunder kan være ramt.

Virksomheder og spekulanter, der handler med CO2-kvoter, må i disse dage gå til udlandet for at få købt og solgt. Den danske handelsplads for kvoterne er nemlig blevet lukket efter et hackerangreb. Det skriver Berlingske Tidende.

Handlen er suspenderet, indtil der er overblik over hackerangrebet, oplyser Energistyrelsen, der står for handlen med kvoterne i Danmark. Men skadevirkningerne er ikke så alvorlige, som man kunne frygte, for selve registret over kvoterne var ikke i fare, lyder det.

Det var i stedet et phishing-angreb, som hackerne satte ind mod de omkring 1.500 brugere af CO2-handlen. En e-mail udformet som en officiel meddelelse fra det danske kvoteregister blev sendt ud for at lokke brugerne til en falsk webside. Her blev besøgende udsat for skadelig kode, der kunne installere malware på ofrenes computere.

Om formålet med phishing-angrebet var at få kontrol over en CO2-handlendes konto er uvist, men handlen med CO2-kvoter, der foregår ligesom aktiehandel, har tidligere været et mål for svindel. For eksempel er tre briter for nyligt blevet anholdt i Belgien, anklaget for at handle CO2-kvoter via Danmark, men uden at afregne moms, hvilket har lænset Belgiens statskasse for 22 millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere