Hackere lækker stjålne oplysninger om Nvidia-produkter og medarbejdere

2. marts 2022 kl. 09:01
Hackere lækker stjålne oplysninger om Nvidia-produkter og medarbejdere
Illustration: Serhio Magpie/Wikimedia Commons.
Hackergruppen Lapsus$, der har taget ansvar for angrebet på chip-giganten Nvidia, truer med at lække mere data om virksomhedens produkter og medarbejdere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nvidia blev sidste uge ramt af et cyberangreb, og nu oplyser chip-giganten, at der er blevet lækket oplysninger om blandt andet virksomhedens produkter og personlige oplysninger om dens medarbejdere.

Det skriver The Verge.

Nvidia oplyser, at virksomheden blev bekendt med cyberangrebet onsdag 23. februar og forventer ikke, at hverken forretningen eller evnen til at servicere kunderne er blevet hæmmet. Nvidia har efterfølgende forbedret sikkerheden, meldt hændelsen til de relevante myndigheder og samarbejder i øjeblikket med cybersecurity-eksperter om, hvordan virksomheden skal imødegå angrebet.

Hackergruppen Lapsus$, der formodes at operere fra Sydamerika, har taget ansvar for angrebet. Gruppen hævder at ligge inde med omkring en terabyte stjålet data, herunder 250 gigabyte data om Nvidias hardware-produkter. Blandt andet det forsinkede RTX 3090 Ti-grafikkkort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lapsus$ truer med at lække mere data, hvis ikke Nvidia gør virksomhedens GPU-drivere open source. Nvidia har indtil fredag til at træffe en beslutning om, hvorvidt de vil imødekomme kravene.

Nvidia oplyser, at der ingen indikationer er på, at cyberangrebet skulle være et ransomware eller have relation til Ruslands aktuelle invasion i Ukraine.

Tilmeld dig V2 Security 2022 | Danmarks største messe om cybersikkerhed


Tilmeld dig messen her

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger