Hackere lækker kildekode fra verdens tredjestørste flyproducent

Illustration: Wikipedia, interiøret i en MD-82
Flyproducenten Embraer har været udsat for et ransomware-angreb i november, og nu har hackerne lækket filer fra virksomheden.

Den brasilianske flyproducent Embraer har fået lækket en række filer i kølvandet på et ransomware-angreb, der fandt sted mod virksomheden i november.

Det skriver ZDNet.

Embraer regnes som verdens tredjestørste flyproducent efter Boeing og Airbus, og i forbindelse med it-angrebet nægtede virksomheden at forhandle med hackerne for at få adgang til de filer, der var blevet låst.

Læs også: Flyselskab får corona-rabat på GDPR-bøde

I stedet valgte Embraer at gendanne sine systemer fra en backup uden at betale den løsesum, som gerningspersonerne forlangte. Efterfølgende har hackerne ifølge ZDNet offentliggjort filer med personaleoplysninger, kontrakter og kildekode på det mørke net.

Læs også: CFCS: Meget høj cybertrussel mod it-systemer bag biler, fly og tog

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Christian Münster

Turistbranchen må virkelig være lukrativ for hackere - den branche har jo så mange penge, de ikke ved hvad de skal bruge dem til, i disse restriktionstider. /s

Hvorfor ikke hacke Putin eller en anden i stedet, der har ALT for mange penge? Solgte hackere sig ikke på, de var frihedskæmpere der viste verden hvor usikker den er? - Det her ligner mere nogen der sparker folk, der ligger ned.

  • 0
  • 0
#3 Michael Cederberg

Hvorfor ikke hacke Putin eller en anden i stedet, der har ALT for mange penge?

Fordi flyproducenter eller offentlige europæiske myndigheder ikke sender sine modbydelige lejemordere ud efter dem de ikke kan lide. Putin:

(listen fortsætter og er meget lang med mere ukendte journalister der er forsvundet, læger der er faldet ud af vinduer, forretningsmænd der er skudt når de er kommet for tæt på Putin, etc.)

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere