Hackere lækker kildekode fra verdens tredjestørste flyproducent

2 kommentarer.  Hop til debatten
Hackere lækker kildekode fra verdens tredjestørste flyproducent
Illustration: Wikipedia, interiøret i en MD-82.
Flyproducenten Embraer har været udsat for et ransomware-angreb i november, og nu har hackerne lækket filer fra virksomheden.
7. december 2020 kl. 10:05
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den brasilianske flyproducent Embraer har fået lækket en række filer i kølvandet på et ransomware-angreb, der fandt sted mod virksomheden i november.

Det skriver ZDNet.

Embraer regnes som verdens tredjestørste flyproducent efter Boeing og Airbus, og i forbindelse med it-angrebet nægtede virksomheden at forhandle med hackerne for at få adgang til de filer, der var blevet låst.

I stedet valgte Embraer at gendanne sine systemer fra en backup uden at betale den løsesum, som gerningspersonerne forlangte. Efterfølgende har hackerne ifølge ZDNet offentliggjort filer med personaleoplysninger, kontrakter og kildekode på det mørke net.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. december 2020 kl. 09:04

Hvorfor ikke hacke Putin eller en anden i stedet, der har ALT for mange penge?

Fordi flyproducenter eller offentlige europæiske myndigheder ikke sender sine modbydelige lejemordere ud efter dem de ikke kan lide. Putin:

(listen fortsætter og er meget lang med mere ukendte journalister der er forsvundet, læger der er faldet ud af vinduer, forretningsmænd der er skudt når de er kommet for tæt på Putin, etc.)

2
9. december 2020 kl. 10:37

Turistbranchen må virkelig være lukrativ for hackere - den branche har jo så mange penge, de ikke ved hvad de skal bruge dem til, i disse restriktionstider. /s

Hvorfor ikke hacke Putin eller en anden i stedet, der har ALT for mange penge? Solgte hackere sig ikke på, de var frihedskæmpere der viste verden hvor usikker den er?

  • Det her ligner mere nogen der sparker folk, der ligger ned.