Hackere lækker 20.000 FBI-ansattes kontaktinformationer

Via en twitterkonto har en gruppe hackere offentliggjort kontaktinformation på 20.000 FBI-ansatte. Det sker dagen efter, 9.000 ansatte hos det amerikanske ministerium for national sikkerhed oplevede samme skæbne.

Buzz Lightyear er blevet hacker. Sådan ser det i hvert fald ud på twitterkontoen @DotGovs, som har offentliggjort navne, titler, telefonnumre, e-mails og andre personlige informationer på 20.000 medarbejdere i FBI.

Det sker dagen efter, at yderligere 9.000 personers kontaktinformationer blev lækket på samme twitterkonto. De data stammede fra personer fra det amerikanske ministerium for national sikkerhed.

Læs også: Teenagere hacker endnu en amerikansk spionchef

Det amerikanske justitsministerium er i gang med at undersøge hacket. En talsmand fra ministeriet, Peter Carr, fortæller til CNN, at det ikke ser ud til, at hacket indeholder afgørende personfølsomme oplysninger som eksempelvis CPR-numre.

»Den uautoriserede adgang er stadig under efterforskning, men på dette tidspunkt er der ingen tegn på, at der er nogen brud på følsomme personlige oplysninger. Afdelingen tager dette meget alvorligt og fortsætter med at implementere beskyttelse og sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte oplysninger,« siger Peter Carr til CNN.

Hackerne benytter sig ved adskillige lejligheder af hashtagget #FreePalestine, og skriver på et tidspunkt, at de ikke stopper, før USA bryder deres bånd til Israel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
René Nielsen

SSN kan trækkes i 'automater' og er ikke i nærheden af at kunne anvendes til autenticering.


Du har principielt ret at Social Security Number kan trækkes frit, men i praksis ikke.

Din kreditscore/kredithistorik er knyttet op på dit Social Security Number og har du ikke en betalingshistorik, så bliver mange ting meget svært i USA. Lige pludselig skal du betale alting ”up front” hvis ikke du har en historik som betaler. Det gælder alt fra lejlighed, lån, leasing, køb på afdrag, få kredit på varmeregning.

Hvis ikke du kan betale terminerne på dit hus/bil/båd whatever kan du afleverer det til kreditor, hvorefter du er gældfri - restgælden hænger kreditor på. Det vil dog fremgå at dit kredithistorik at du ikke kunne betale. Så det er ikke som i Danmark, hvor du i praksis aldrig kan slippe med en gæld.

Har du mistet dit arbejde, kan du flytte derhen i USA hvor der er arbejde og starte forfra – uden en stor restgæld. Du vil formentlig starte med at lease en lille lejlighed med fuldt bohave og derfra opgrader i takst med din indtægt.

Derfor er kreditvurdering noget man tager seriøst og den med et nyt Social Security Number kommer du ikke langt med – hvis ikke du kan betale alting kontant og ”up front”.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017