Hackere lægger CIA's hjemmeside ned

Hackergruppen LulzSec har lykkedes med at lægge CIA's hjemmeside ned, formentligt via et DDoS-angreb. CIA undersøger angrebet, mens LulzSec endnu engang har vist, at ingen kan vide sig sikre.

Hackergruppen LulzSec har efterhånden en lang række mere eller mindre alvorlige drengestreger på samvittigheden. Gruppen har tidligere hacket både det amerikanske senat, Sony og tv-kanalerne Fox og PBS's hjemmesider. Nu er turen så kommet til CIA. LulzSec erklærer, at de står bag et nedbrud på det amerikanske efterretningsvæsens hjemmeside. Det skriver The Register.

Hjemmesiden cia.gov var nede i et par timer i går, onsdag. Efter et par timer var angrebet dog ovre, og hjemmesiden var igen tilgængelig. LulzSec skrev på deres twitter følgende besked for at gøre opmærksomme på deres delvise succes ned at lægge siden ned:

"Tango down - cia.gov - for the lulz."

Der er dog ikke blevet offentliggjort et endeligt uafhængigt bevis for, at det var netop denne gruppe, der stod bag.

En talskvinde fra CIA udtalte til The Associated Press, at sagen bliver undersøgt. Sådanne nedbrud er oftest forårsaget af DDoS-angreb, hvilket som regel er relativt let at udføre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Martin K

Jeg har efterhånden fulgt lidt med i nogle af de ting, som de efterhånden har angrebet og jeg synes bare jeg ser et mønster. CIA er ikke de eneste. Finfisher, EvE Online, League Of Legends, Minecraft har alle været udsat for DDoS hvor LulzSec har taget ansvaret. Jeg har kigget på nogen af deres releases, og mere de laver jo mere virker de som en flok "script kiddies" der bare taunter, fordi de har fået nogle værktøjer. En lille antagelse fra min side vil jeg skyde på de er nogle unge mennesker (omkring eller lidt under de 18). Jeg håber de brænder røven grusomt. Jeg bifalder ikke hacking overhovedet, men det ville være mere "prestige" hvis de havde klaret sig uden færdigværktøjer (Og nej jeg synes ikke hacking er i orden blackhat/whitehack).

  • 0
  • 0
#3 Deleted User

Lige præcis...

Hvor meget hacking er der ved at lave et DDoS angreb, på deres hjemmeside.?, den er godt nok nede et par timer, så de kan prale af det, og? Det bliver først alvorligt, hvis de kommer længere ind i netværket.

  • 0
  • 0
#4 Johan S. Larsen

I har helt ret i at det godt kunne tyde på at være nogle script kiddies, men hvis det vitterlig er dem, som hackede Sony (PSN-angrebet) er de da ikke ligefrem script kiddies. Det betegnes som det største og mest vellykkede datatyveri/hacker angreb nogensinden. Det angreb var jo også en del mere end et "alm." DDoS angreb

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere