Hackere låser 10.000 pc'er i Baltimore i ugevis: Bystyre nægter at betale løsesum

Illustration: ugljevarevic/Bigstock
I Baltimore, USA, genopbygger man i stedet it-systemerne.

Den 7. maj overtog hackere omkring 10.000 computere tilhørende bystyret i Baltimore, USA, og forlangte bitcoins til en værdi af cirka 100.000 dollars for at låse dem op igen.

Det skriver vox.com.

Men bystyret vil ikke betale. Derfor har medarbejdere nu i to uger ikke kunnet tilgå deres emails, og borgere har ikke kunnet betale regninger, parkeringsbøder med meget mere.

Det er anden gang på 15 måneder, at Baltimore oplever et ransomwareangreb. Sidste gang lukkede det byens 911-nødopkaldsystem ned en hel dag.

Fordi hackerne ikke bliver betalt, er hele systemet stadig offline, og nu må det genopbygges fra bunden. Byens borgmester, Jack Young, som kun har siddet i en måned, forsikrer, at man er godt i gang med at genopbygge systemerne, og at både it-eksperter og FBI er indover.

Siden Wannacry hærgede, har mange sektorer forbedret deres sikkerhed, men så snart et område bliver sværere tilgængeligt for hackere, finder de et nyt sted at slå til. Så det er op ad bakke at få bugt med cyberslynglerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anders Lorensen

Fordi hackerne ikke bliver betalt, er hele systemet stadig offline, og nu må det genopbygges fra bunden.

Det er godt nok en dårlig formulering. - Og yderst forkert i min verden. Den forsøger jo at sende et budskab om at det er en god ide at betale!

Systemet er offline fordi der ikke var styr på sikkerheden inden hackeren kom ind. Systemet er offline fordi der ikke var en (god) plan for hvad man gør i den situation.

Systemet er ikke offline fordi man ikke har betalt en løsesum, som ikke vil fixe de grundlæggende problemer. Betalte de, var en anden hacker inde imorgen og lægge det hele ned igen. (hvis det da ikke er samme hacker) - Han har jo nu et incitament til at angribe - dels ved han der ikke er styr på sikkerheden, dels ved han at de glædeligt betaler.

  • 24
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere