Hackere kamouflerer digitalt bankrøveri med DDoS-angreb

21. august 2013 kl. 09:533
Hackere kamouflerer digitalt bankrøveri med DDoS-angreb
Illustration: peepo/iStockphoto.
Digitale tyveknægte brugte denial-of-service-angreb til at distrahere banker, imens de stjal millioner ved at hacke bankens it-system til pengeoverførsler.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I løbet af de seneste måneder har tre amerikanske banker været udsat for opfindesomme hacker-røverier, som gav et millionudbytte. Det skriver australske SCmagazine..

Avivah Litan, der er vicepræsident i analysefirmaet Gartner, fortæller, at der var tale om begrænsede DDoS-angreb, der skulle distrahere bankerne.

»Det var mindre DDoS-angreb, der ikke var synderligt kraftfulde. Det var altså ikke noget, der lagde deres hjemmesider ned i timevis«, siger Litan til SCmagazine.

Imens bankerne havde travlt med DDoS-angrebene, så gik hackerne efter bankernes switch til pengeoverførsler. Det er uklart, hvordan tyvene fik adgang til bankernes overførselsswitch, men det er sandsynligt, at de brugte målrettede phishing-e-mails til de ansatte for at installere malware på bankernes computere. Udbyttet blev 'millioner af dollars', men kunne sagtens have været meget større, hvis hackerne havde skruet op for udbetalingerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avivah Litan sætter ikke navn på de udsatte banker, men siger, at angrebene ikke ser ud til at have forbindelse til tidligere aktivistiske DDoS-angreb mod amerikanske banker, da de udelukkende var økonomisk motiverede.

I april måned beskrev Dell Secureworks, hvordan hackere brugte ”Dirt Jumper” - en it-kriminalitetspakke til 200 dollars - til at sende DDoS-angreb mod banker som afledningsmanøvre, imens de stjal penge fra kundernes konti.

Og allerede i september sidste år udsendte FBI en advarsel om, at ”Dirt Jumper” blev brugt mod banker, og at der blev sendt phishing-mails til bankernes ansatte for at stjæle deres adgangskoder.

Avivah Litan fra Gartner anbefaler, at bankerne sætter tempoet på deres bankoverførsler ned, når de oplever DDoS-angreb for minimere skaderne.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. august 2013 kl. 13:03

'Stolen' oversættes ikke til 'Røvet'. Der er forskel, også på strafferammen.

2
21. august 2013 kl. 13:51

Man kunne være småperfid og mene, at straframmen afhænger af udtalen af ordet "røvet" ;-)