Hackere har stjålet oplysninger om to millioner kunder fra stort teleselskab

Illustration: Virrage Images/Bigstock
It-kriminelle har stjålet data på omkring to millioner kunder fra teleselskabet T-Mobile. Det drejer sig blandt andet om telefonnumre, emailadresser og postnumre.

Ukendte hackere har haft adgang til data om to millioner kunder hos den tyske telegigant T-Mobile.

Det skriver Motherboard.

Sikkerhedsfolk hos T-Mobile opdagede hændelsen 20. august, og i en meddelelse til de mange berørte kunder skriver virksomheden, at hackerne ikke har haft adgang til kreditkortinformationer eller personnumre.

»Men du skal vide, at følgende af dine personlige oplysninger kan have været eksponeret: navn, postnummer, telefonnummer, e-mailadresse, kontonummer og kontotype (forudbetalt eller ej),« skriver T-mobile.

»Vi tager sikring af din information meget seriøst, og vi har flere foranstaltninger på plads for at beskytte din personlige information fra uautoriseret adgang. Vi beklager meget, at dette er sket, og vi er meget kede af ulejligheden.«

Læs også: Teleselskabet 3 afpresses: It-kriminelle har tappet CPR på tusindvis af kunder

Ifølge en talsmand fra T-Mobile har hackerne haft adgang til data fra omkring 3 procent af de 77 millioner kunder, og selskabet mener, at det er en international gruppe af it-kriminelle, der står bag.

Også herhjemme har hackere haft fingrene i kundedata fra telebranchen.

I februar sidste år kom det frem, at ukendte hackere forsøgte at afpresse teleselskabet 3, som de havde stjålet flere tusind CPR-numre fra.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere