Hackere har lækket data på 1.000 hviderussiske politibetjente

Anonyme bagmænd har lækket data på hviderussiske betjente i forbindelse med store demonstrationer mod præsident Lukashenko.

Anonyme hackere har lækket personlige data på 1.000 hviderussiske betjente, efter at politiet har opløst demonstrationer mod den hviderussiske præsident, Alexander Lukashenko.

Det skriver The Guardian.

Store dele af befolkningen har demonstreret mod Lukashenko, og i den forbindelse er tusindvis af mennesker blevet anholdt af politi- og sikkerhedsstyrker, som til tider har haft deres ansigter skjult af masker, huer eller hjelme.

Lækkets bagmænd er stadig anonyme, men der er blevet varslet om, at der kan komme flere.

»Efterhånden som anholdelserne fortsætter, vil vi fortsætte med at offentliggøre data i massiv skala,« lød det i en meddelelse, som er blevet viderebragt af oppositionens nyhedskanal Nexta Live via beskedtjenesten Telegram.

»Ingen vil forblive anonyme, selv under en balaclava (en elefanthue, red.),« lød det i meddelelsen ifølge The Guardian.

De mange oplysninger blev lækket lørdag aften, og efterfølgende har regeringen oplyst, at den vil fange og straffe de ansvarlige for datalækket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jonas Iversen

Den eneste måde man kan stække Lukashenko magt, og andre diktatorer, er at "gå efter" deres håndlangere. Lukashenko & Co. har ingen magt i sig selv. Men møten har selvfølgelig en bagside, og denne fremgangsmåde kan også bruges mod de "gode" håndlangere som vi godt kan li' f.eks. det danske politi-korps, fængsesbetjente m.v.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere