Hackere hævder at kunne snyde ansigtsgenkendelse på iPhone X

13. november 2017 kl. 11:124
Hackere hævder at kunne snyde ansigtsgenkendelse på iPhone X
Illustration: Bkav.
Hackere fra et vietnamesisk sikkerhedsfirma hævder som de første at kunne åbne iPhone X ved hjælp af en 3D-printet maske.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hackere fra det vietnamesiske sikkerhedsfirma Bkav har tilsyneladende haft held med at åbne den nye iPhone X ved at snyde Apples adgangsmekanisme 'Face ID' med en maske. I hvert fald hvis man skal tro firmaets seneste blogindlæg, skriver Wired.

Ifølge firmaet selv har de gjort det ved hjælp af en 3D-printet maske med udklip af 2D-printede billeder. Masken er lavet af plast, silikone, makeup og papir, hvilket også gør metoden overraskende billig - omkring 150 dollars har det kostet at lave modellen ifølge Bkav.

Oplysningerne om, hvordan det er muligt, er dog endnu ikke bekræftet af andre sikkerhedseksperter.

De præcise detaljer for, hvordan det har kunnet lade sige gøre at snyde programmet, melder historien ikke noget om endnu. Foreløbig hævder holdet bag Bkav at komme med flere oplysninger på en pressekonference senere på ugen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et af kritikpunkterne går blandt andet på, at vi ikke ved, hvordan hackerne har trænet telefonens Face ID, inden de bryder den op med masken.

Siden annonceringen af iPhone X har der været spekulationer om, hvorvidt den nye låsemekanisme vil være mulig at bryde op. Blandt andet Wired har forsøgt at låse iPhone X op ved hjælp af specialdesignede masker, men uden held.

Se, hvordan Bkav har gjort, i videoen nedenfor:

Remote video URL

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
14. november 2017 kl. 12:35

I min verden er det først når man, ved hjælp af et okay billede taget med et teelobjektiv, måske 2-3, kan fremvise et produkt, der låser op - så køber jeg præmissen.

Det næste er så ud fra mobil-billeder, og dernæst for victims sociale konti.

<sølvpapirhat> (eller hvad billeder $myndighed nu kan fiske ud fra kameraovervågning i metro/gade/stræde/apng kameraer) </sølvpapirhat>

3
13. november 2017 kl. 19:34

at man kan snyde face id med en kopi af ansigtet. Man kan vel også snyde touch id med en kopi af fingeraftrykket ligesom man kan snyde den almindelige sikkerhed med en kopi af pin-koden. Det ser heldigvis ud til at man skal have en noget mere avanceret kopi ene blot en udskrift af et portrætfoto.

2
13. november 2017 kl. 16:12

Der står ikke at de har hacket telefonen.

Der står at det er hackere der har omgået faceid

1
13. november 2017 kl. 15:13

Hvad har de hacket? De har ikke rørt telefonen.