Hackere hævder at kunne snyde ansigtsgenkendelse på iPhone X

Illustration: Bkav
Hackere fra et vietnamesisk sikkerhedsfirma hævder som de første at kunne åbne iPhone X ved hjælp af en 3D-printet maske.

Hackere fra det vietnamesiske sikkerhedsfirma Bkav har tilsyneladende haft held med at åbne den nye iPhone X ved at snyde Apples adgangsmekanisme 'Face ID' med en maske. I hvert fald hvis man skal tro firmaets seneste blogindlæg, skriver Wired.

Ifølge firmaet selv har de gjort det ved hjælp af en 3D-printet maske med udklip af 2D-printede billeder. Masken er lavet af plast, silikone, makeup og papir, hvilket også gør metoden overraskende billig - omkring 150 dollars har det kostet at lave modellen ifølge Bkav.

Oplysningerne om, hvordan det er muligt, er dog endnu ikke bekræftet af andre sikkerhedseksperter.

Læs også: Er Face ID overhovedet sikker når 2D-ansigtsbilleder kan omdannes til 3D-masker? Måske

De præcise detaljer for, hvordan det har kunnet lade sige gøre at snyde programmet, melder historien ikke noget om endnu. Foreløbig hævder holdet bag Bkav at komme med flere oplysninger på en pressekonference senere på ugen.

Et af kritikpunkterne går blandt andet på, at vi ikke ved, hvordan hackerne har trænet telefonens Face ID, inden de bryder den op med masken.

Læs også: Apple advarer tvillinger og børn under 13 mod FaceID

Siden annonceringen af iPhone X har der været spekulationer om, hvorvidt den nye låsemekanisme vil være mulig at bryde op. Blandt andet Wired har forsøgt at låse iPhone X op ved hjælp af specialdesignede masker, men uden held.

Se, hvordan Bkav har gjort, i videoen nedenfor:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anders Poulsen

at man kan snyde face id med en kopi af ansigtet. Man kan vel også snyde touch id med en kopi af fingeraftrykket ligesom man kan snyde den almindelige sikkerhed med en kopi af pin-koden. Det ser heldigvis ud til at man skal have en noget mere avanceret kopi ene blot en udskrift af et portrætfoto.

  • 0
  • 0
Martin Jensen

I min verden er det først når man, ved hjælp af et okay billede taget med et teelobjektiv, måske 2-3, kan fremvise et produkt, der låser op - så køber jeg præmissen.

Det næste er så ud fra mobil-billeder, og dernæst for victims sociale konti.

<sølvpapirhat> (eller hvad billeder $myndighed nu kan fiske ud fra kameraovervågning i metro/gade/stræde/apng kameraer) </sølvpapirhat>

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere