Hackere fik adgang til personfølsomme oplysninger om PET-ansatte og politikere

Illustration: Virrage Images/Bigstock
To mænd fra Fyn og Midtjylland er tiltalt i en større hackersag, hvor 91 folketingsmedlemmers CPR-numre er blevet lækket, og både politiske partier samt PET er hacket. Anklagemyndigheden mener hackerne har forbindelse til Anonymous.

Opdateret med rettelse om hacking af folketingsmedlemmer.
Hackere, som går under navnene "an honest moose" og "Anon.dk", står angiveligt bag et hack, der har skaffet adgang til PET-ansattes og politikeres CPR-numre.

Det viser en chat-korrespondance fra et hemmeligt internetforum, som blev læst op mandag i Københavns Byret, skriver Nyhedsbureauet Ritzau. Hackerne har desuden offentligtgjort 91 folketingspolitikeres CPR-numre.

I chatsamtalen, som en journalist havde fået adgang til, lød det blandt andet at:

»Vi sidder med Radikale Venstres mailserver.«

Ligesom samtalen afslørede, at hackerne ikke kun gik efter politikere:

»Vi har også hentet cpr-numre på PET-ansatte.«

Nægter sig skyldige

To mænd fra Fyn og Midtjylland er tiltalt for at stå bag hacket, men begge nægter sig skyldige og vil desuden ikke kommentere på sagen.

Udover at hacke sig ind på hjemmesider for folketingsmedlemmer fra SF, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Venstre, er Rigsrevisionen, Digitaliseringsstyrelsen, Kommunernes Landsforening ifølge anklageren også ramt. Anklagemyndigheden mener at kunne tilføje hack af Frimurerlogen tilbage i 2012 til den liste. Her blev flere af logens medlemmers identitet lækket.

Politisk hævnaktion

Anklageren mener, at hackerne har forbindelse til hackergruppen Anonymous, der er kendt for at hacke med et politiske motiv.

Det går godt i tråd med at sagen om de 91 politikeres lækkede CPR-numre, i byretten blev beskrevet som en politisk hævnaktion. Politikerne, der fik deres CPR-numre lækket, var de selv samme, der fik en lov om Center for Cyberkriminalitet igennem.

»De krænker borgerne med et overvågningssystem. Vi giver politikerne igen af samme medicin,« lyder det i chatsamtalen fra det hemmelige internetforum.

Endnu er der ikke tegn på, at PET-ansattes CPR-numre skulle være lækket.

Der ventes dom i sagen 24. november.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Toft

Deres data skal vel være lige så tilgængelig som os "normale menneskers" er. IT sikkerhed i Danmark er til grin, så at det går ud over dem der kunne have gjort noget ved det og dem der misbruger det til at overvåge, det er sgu god karma.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere