Hackere banker italiensk vaccinesite i bund med ransomware

Illustration: REDPIXEL.PL, BigStock
Hacking og ransomware kan koste liv både på den korte og lange bane.

Det italienske sundhedsvæsen kæmper i skrivende stund med det værste ransomwareangreb nogensinde, skriver CNN.

Konkret er der tale om den folkerige Lazio-regions vaccinekoordinerings-program, der er låst ned bag ransomware. Det betyder, at indbyggere i regionen, der blandt andet omfatter Rom, ikke kan booke og holde styr på vaccinetider i en kritisk fase i coronaepidemien.

»The technicians are working to safely reactivate the new bookings and no data has been stolen," lyder det fra Alessio D'Amato, der leder den regionale sundhedsmyndighed. På en pressekonference beskriver han angrebet som 'the most serious cyber-attack ever carried out on an Italian public administration'.

Efterforskningen er stadig i gang, mens regionen kæmper for at de 500.000 italienere i området, der allerede har booket en vaccinetid, fortsat kan få deres stik.

Det bliver stadig mere almindeligt at ransomwareaktører går efter sundheds-sektorer. For godt et halvt år siden kostede det en tysk patient livet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Claus Bobjerg Juul

Vi ved desværre ikke hvem der står bag cyberkriminalitet, men hvis det er samme typer som skibs-pirater, så er det mennesker der lider og har svært ved at overleve.

Hvis jeg har ret, mener de cyberkriminelle sikkert at det er os, de rige, der er skyld i deres situation og vi er selvforskyldte.

Der er selvfølgelige statsstøttede cyberkriminelle, som primært forsøger at stjæle viden som kan bruges i deres eget land, de lider sikkert ikke nød.

 • 3
 • 9
#3 Christian Nobel

Vi ved desværre ikke hvem der står bag cyberkriminalitet, men hvis det er samme typer som skibs-pirater, så er det mennesker der lider og har svært ved at overleve.

Det kan også sagtens være professionelle kriminelle, på linje med narkogangstere, som vist ikke har problemer med (selv) at overleve.

Men hvad med nu om man i stedet vågnede op, og undlod den ukritiske tilbedelse af en notorisk usikker monokultur, så ville man gøre livet en hel del mere besværligt for de kriminelle kriminelle.

 • 14
 • 0
#4 Henrik Madsen

Vi må have John wick typer på banen som kan spore disse typer og så må de "gå planken ud" som i gamle dage.

Hacking der skader offentlig infrastruktur, offentlig forsyning, sygehusvæsen eller andre kritiske ting burde man indføre dødsstraf for og man burde gøre det verdensomspændende.

De lande der ikke vil være med må man så kappe af internettet.

 • 1
 • 4
#5 Christian Nobel

Hacking der skader offentlig infrastruktur, offentlig forsyning, sygehusvæsen eller andre kritiske ting burde man indføre dødsstraf for og man burde gøre det verdensomspændende.

Prøv nu lige at være lidt realistisk - der er tale om der slippes en ransomware løs, som får lov til at brede sig som en steppebrand, fordi der ikke er udvist rettidig omhu, primært pga. en fuldstændig ukritisk brug at kriminelt dårlig monokultur.

Selvfølglig skal "hackerne" ikke have lov til at gøre som de gør, men det burde så sandelig også være ansvarpådragende at inficere verden med så ringe software at "hackerne" kan operere på den måde de gør.

 • 2
 • 1
#6 Toke Herkild

Jvf. definition på en hacker, er det en der finder og retter en fejl eller probelmstilling. Det der er tale om i denne sammenhæng er crackere, og cracking, hvilket omhandler denhadnling at knække ind i andres data eller systemer og tilegne sig disse data eller systemer.

Tænker at et medie der omhandler IT burde være istand til at forstå forskellen mellem disse to enheder?

 • 4
 • 1
#9 Tobias Kildetoft

Eller også er det bare på tide at droppe det og benytte de mere dækkende betegnelser man har, såsom etisk hacker eller pentester.

Det er vist for længst en lost cause at få ordet "cracker" blandt den bredere befolkning til at dække andet end den specialicerede type der cracker computer-software for at omgå kopibeskyttelse.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere