Hackere anmelder KL-hackere: Gav Anonymous et dårligt ry

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Hackerne bag DDoS-angrebet mod KL er efter sigende blevet anmeldt til politiet af andre - og langt dygtigere - hackere. Det fortæller lektor, som har haft kontakt med hackerne.

Mandag den 8. april blev KL’s hjemmeside udsat for et DDoS-angreb, som lammede siden i timevis. En del af konflikten med lærerne, og den løst sammensatte hacktivistgruppe Anonymous tog æren.

Men nu har historien taget en uventet drejning: Andre hackere har været så irriteret over KL-angrebet, at de har opsporet dem, som stod bag, og meldt dem til politiet. Det fortæller lektor Lars Konzack til Avisen.dk.

Lars Konzack, der er ansat på Københavns Universitet, forsker i Anonymous og lignende grupperinger og har haft kontakt med hackergrupperne WeedHead Hackers og Anon Rogues.

De har efter sigende efterforsket KL-angrebet og fundet frem til tre voksne mænd, hvis navne nu er afleveret til politiet. Den ene er ifølge Lars Konzack en familiefar.

Angrebet mod KL lammede hjemmesiden samt organisationens mailsystem dele af mandag og tirsdag. Men at hackerne bag angrebet kaldte sig Anonymous, fik altså åbenbart provokeret andre hackere i bevægelsen, som ifølge Lars Konzack mente, at den amatøragtige udførsel gav Anonymous et dårligt ry.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Brian Schmidt Pedersen

Jeg synes nu ikke det var så uventet en drejning. Hvis man bare har fulgt med, med et kvart øre/øje, de forskellige Anonymous historier der har været i medierne i Danmark, så kan man da hurtigt kunne se at KL angrebet ikke ligner det Anonymous typisk går efter.

Jeg mener også at noget lignende skete omkring Vejlegården, hvor nogen hackede 3F og sagde de var Anonymous, hvor Anonymous efterfølgende afleverede oplysninger om de reele hackere til politiet.

 • 2
 • 0
#2 Deleted User

Kan man blive "optaget" i Anonymous? Er Anonymous ikke nærmere en bevægelse end en fast defineret gruppe af mennesker? Er Anonymous ikke noget, som wannabe hackere kalder sig selv hvis/når de har lyst?

Og hvis det er korrekt antaget, hvordan kan man så nogensinde konkludere, at nogen IKKE er Anonymous?

"Jeg er Anonymous, og du er ikke" "Nej du tager fejl. Jeg er Anonymous, og du er ikke"

Hvem har ret?

 • 5
 • 2
#3 Jes Møller

Alle er jo anonymous på nettet. Det er hele ideen med bevægelsen. Ingen er anonymous og alle er anonymous. Anonymous betyder jo blot anonym og bevægelsen kæmper for anonymitet på nettet og alle kan vær en del af bevægelse. Men graden af hvor dygtige nogle hackere eller i dette tilfælde wannabes er, varierer jo :)

 • 2
 • 2
#5 mikkel Holm

Vrøvl, jeg bliver og har aldrig været en del af Anonymous. De er en flok 'børn', der nu har fundet ud af det er mere sikkert at begå hærværk på Internettet og deraf pleje deres ego, fromfor i det virkelig liv ;) Anonymous er og bliver en syvtommer udskylning, for at lave ting der har virkelig konsekvenser i virkeligheden og som udgangspunkt kun er støttet af en snæver majoritet. Forstå I ikke repræsentere mig med jeres hærværk og sådan gælder det nok for langt størstedelen. Så kald nu en spade for en spade tak og stå selv ved det i laver! ;)

 • 2
 • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere