Hackere afslører: Sexlegetøj snager i brugernes privatliv
Det kan synes meget fornuftigt, at sexlegetøj i lighed med fitness-armbånd og lignende udstyr holder styr på brugerens præstationer via en medfølgende app på smartphone. I hvert fald så længe informationerne forbliver private.
Men den holdning deles ikke umiddelbart af sexlegetøjsproducenten Standard Innovations Corporation (SIC), der blandt andet står bag produktet We-Vibe 4 Plus målrettet til par. Det kom frem på hackerkonferencen DefCon, som netop er løbet af stablen i Las Vegas.
Ikke alene sørger We-Vibe 4 Plus for at holde den medfølgende app opdateret, den sender også en gang i minuttet oplysninger til producenten om produktets temperatur samt rapporterer, hver gang der skiftes vibrationsniveau.
Indsamlingen af data sker, forklarer direktør for SIC Frank Ferrari, for at foretage markedsundersøgelser i forhold til, hvilke indstillinger og vibrationsniveauer der fungerer bedst, mens oplysninger om temperatur sker med henblik på vedligeholdelse af produktet . Det skriver webmediet Fusion.
Ifølge Fusion oplyser SIC imidlertid ikke specifikt i hverken app eller produktets dokumentation, at brugernes intime oplysninger sendes videre til producenten. Men også her lover SIC's direktør bod og bedring.
»Mens vores privatlivspolitik gør opmærksom på, at vi kan indsamle data, så er vi i gang med at revidere vores privatlivs- og dataindsamlingpolitik i en bestræbelse på at gøre det mere gennemskueligt for vores kunder ,« lyder det fra Frank Ferrari.
I mellemtiden anbefaler de to sikkerhedsefterforskere, som afslørede We-Vibe 4 Plus' uheldige omgang med brugernes data, at produktet udelukkende benyttes, når telefonen er sat i flytilstand og dermed ikke kan sende intim information videre.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.