Hackere afslører: Sexlegetøj snager i brugernes privatliv

15. august 2016 kl. 09:144
Amerikansk producent af sexlegetøj glemmer at fortælle, at de følger med i deres kunders intime privatliv.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det kan synes meget fornuftigt, at sexlegetøj i lighed med fitness-armbånd og lignende udstyr holder styr på brugerens præstationer via en medfølgende app på smartphone. I hvert fald så længe informationerne forbliver private.

Men den holdning deles ikke umiddelbart af sexlegetøjsproducenten Standard Innovations Corporation (SIC), der blandt andet står bag produktet We-Vibe 4 Plus målrettet til par. Det kom frem på hackerkonferencen DefCon, som netop er løbet af stablen i Las Vegas.

Ikke alene sørger We-Vibe 4 Plus for at holde den medfølgende app opdateret, den sender også en gang i minuttet oplysninger til producenten om produktets temperatur samt rapporterer, hver gang der skiftes vibrationsniveau.

Indsamlingen af data sker, forklarer direktør for SIC Frank Ferrari, for at foretage markedsundersøgelser i forhold til, hvilke indstillinger og vibrationsniveauer der fungerer bedst, mens oplysninger om temperatur sker med henblik på vedligeholdelse af produktet . Det skriver webmediet Fusion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Fusion oplyser SIC imidlertid ikke specifikt i hverken app eller produktets dokumentation, at brugernes intime oplysninger sendes videre til producenten. Men også her lover SIC's direktør bod og bedring.

»Mens vores privatlivspolitik gør opmærksom på, at vi kan indsamle data, så er vi i gang med at revidere vores privatlivs- og dataindsamlingpolitik i en bestræbelse på at gøre det mere gennemskueligt for vores kunder ,« lyder det fra Frank Ferrari.

I mellemtiden anbefaler de to sikkerhedsefterforskere, som afslørede We-Vibe 4 Plus' uheldige omgang med brugernes data, at produktet udelukkende benyttes, når telefonen er sat i flytilstand og dermed ikke kan sende intim information videre.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
15. august 2016 kl. 23:45

Kan man på nogen måde snakke om at komme med i "mile-high-club", hvis man sætter sin telefon på flytilstand under brug af dimsen? Evt. en slags virtuel mile-high-club?

[undskyld]

2
15. august 2016 kl. 16:16

I mellemtiden anbefaler de to sikkerhedsefterforskere, som afslørede We-Vibe 4 Plus' uheldige omgang med brugernes data, at produktet udelukkende benyttes, når telefonen er sat i flytilstand og dermed ikke kan sende intim information videre.

Er ideen ikke at man kan styre dingenoten trådløst via app'en på telefonen?

Så er flytilstand måske ikke hensigtsmæssigt...?

1
15. august 2016 kl. 15:10

Har lig haft fat i appenhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.standardinnovation.weconnectog der blev jeg befriet for rædsels-tanken, at de vil have at man for at bruge appen, skulle logge ind med f.eks sin fjæsbog konto eller lignende, hvorefter der så på brugerens "væg" kan ses at "her bruger vi" som med endomondo, og så kan invitere "venner" til at konkurrere/sammenligne "performance" tidspunkt/kvalitet/kvantitet/stamina ol., en yderst rædselsvækkende tanke, som heldigvis ikke endnu er bragt "op/ned" på det plan, men tanken om at ALT skal måles og vejes, UHA-da-da grimt !