En endnu ukendt hacker har fået adgang til samtlige 30.000 danske brugernavne og kodeord på sexdatingsiden Sex.dk og lagt dem ud på nettet - frit tilgængeligt for alle på den offentlige hjemmeside Pastebin.com. Men sex-profilerne skulle ifølge Bo Jacobsen fra Crock Data, der har ansvaret for driften af sitet, være blokeret kort tid efter, at hackerne lagde passwords ud..
»Vi har blokeret samtlige profiler, så man ikke kan få adgang til dem via de informationer, man kan finde på Pastebin.com. Samtidig har vi generet nye kodeord, som brugerne vil blive bedt om at bruge, næste gang, de logger ind på Sex.dk,« siger Bo Jacobsen til Version2.
Han understreger også, at nuværende brugere ikke skal være nervøse for, at deres profiler har lidt skade eller er blevet misbrugt.
»Der er ikke blevet lækket personfølsomme oplysninger som følge af det her hack. Så vores nuværende brugere kan tage det helt roligt,« fortæller Bo Jacobsen til Version2.
Beskeden på Pastebin-siden er underskrevet #anondk, hvilket er kort form for den løst sammensatte hackerbevægelse Anonymous, og kom online torsdag den 15. november. Ifølge Version2's oplysninger har siden været online i hvert fald fra klokken 11.20, med et link til en liste over samtlige brugernavne og passwords på Sex.dk:
We all love sex, and here are 30k who seeks it via sex.dk. [link slettet af Version2] Enjoy anaons #anondk
Hvordan er stadig det store spørgsmål
Bo Jacobsen og folkene bag Sex.dk opdagede selv lækket på Pastebin.com ved en 12-tiden torsdag, og de reagerede straks på hændelsen. Han pointerer også, at sikkerheden på Sex.dk generelt er høj, men alt man sjældent kan gardere sig fuldstændigt.
»Jeg mener, at vi har gjort, hvad vi kunne. Man kan desværre aldrig gardere sig 100 procent mod den slags angreb. Det kan vi heller ikke,« siger Bo Jacobsen.
Crock Data købte i øvrigt domænet sex.dk fra Cybercity i 2009, sammen med en stribe andre meget attraktive webadresser, for et større millionbeløb.
Indtil da havde domænerne lukket ubrugte hen hos Cybercity, som købte dem meget billigt i 1997, netop som det blev muligt at købe domæner frit. Indkøbene førte til beskyldninger om hamstring af domæner, og i 2009 blev Cybercity så nødt til at sælge domænerne videre, da loven blev ændret - netop for at gøre det svært for domænehajer.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.