Hackere afpresser Apple: Vil have 50 millioner dollars for stjålne produktplaner

Apple har udviklet computeren Macbook. Nu er skematiske tegninger endt på det mørke net. Illustration: Apple
Apple er under pres for at få sin stjålet data igen, efter en hackinggruppe angiveligt har infiltreret Quanta Computer, verdens største PC-fabrikant, og hentet følsom data fra både firma og kunder.

En ransomware-gruppe kaldet REvil har hacket verdens største PC-fabrikant og forsøger nu at afpresse firmaets største kunde, Apple, til at betale en løsesum.

Det skriver The Record.

Den taiwanesiske PC-virksomhed, Quanta Computer, har afvist hackerne at betale løsesummen på omkring 50 millioner amerikanske dollars - selv efter gruppen truede med at offentliggøre følsomme oplysninger på det mørke web.

Læs også: Kæmpe stigning i ransomware: 485 procent flere angreb i 2020

Efter afvisningen er ransomware-gruppen gået direkte efter firmaets største kunde i et usædvanligt afpresningsforsøg, mener Dmitry Smilyantes, trussels-analytiker hos Recorded Future:

»Dette er en ny tilgang i dobbelt-afpresningens ‘name-and-shame’-teknikken, hvor bagmanden interagerer med den berørte tredjepart, efter et mislykket forsøg på at forhandle med det primære offer,« siger han til The Record.

REvil postede en meddelelse på det mørke net, hvor man skriver om det mislykkede forsøg på at forhandle med Quanta Computer, og at man nu vil afpresse Apple og offentliggøre følsomme oplysninger, hvis ikke tech-giganten betaler for at få sin data igen.

Hackinggruppen poster også 21 skærmbilleder, der viser skematiske tegninger af en Macbook, som bevis på at man har data.

Hverken Apple eller Quanta vil kommentere på sagen, men begge bekræfter, at man arbejder på at få løst problemet.

Andre kunder hos Quanta Computer er HP, Dell, Microsoft, Toshiba, LG, Lenovo og mange andre.

Læs også: ProxyLogon-ofre kæmper mod ny ransomware

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere