Hackerdom: Elev får 14 dages betinget fængsel for at fifle med fravær

Illustration: Virrage Images/Bigstock
En 19-årig elev på Aalborg Handelsskole modtager dom for at tiltuske sig adgang til fraværssystem. I alt er 18 nuværende og tidligere elever sigtet i sagen.

En ung hhx-elev må se sin straffeattest branket af en dom på 14 dages betinget fængsel for at have pyntet på sin fraværsprocent. Ved hjælp af en lærers login til systemet elevplan.dk har den 19-årige fjernet i alt tre timers fravær fra statistikken.

Læs også: Gymnasieelever sigtet for at hacke skolens it-system

»Det var noget, der florerede, og som alle snakkede om. Noget, der fandtes på alle mulige skoler,« forklarede eleven i retten. Det skriver DR.

Ifølge den dømte var det almen viden på skolen, at man kunne skaffe et kodeord til elevplan.dk og rette en for høj fraværsprocent. Den mulighed benyttede den 19-årige sig af flere gange, forklarede han.

Læs også: Gymnasium sender 20 elever hjem efter hack af fraværsstatistik

Sagen fortsætter i dag og i morgen, og i alt er 18 nuværende og tidligere elever sigtet for at have taget del i fraværshacket. Aalborg Handelsskole fik mistanke til snyderiet efter en lignende sag fra Tietgen Handelsgymnasium, som i slutningen af sidste år bortviste 20 elever for at have fjernet fravær. Et nærgående it-tjek viste, at sagen fra Odense ikke var unik.

Det er usikkert, hvilke konsekvenser sagen får for elevernes skolegang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert G. Larsen

Artiklen er lidt for meget copy-paste fra andet medie. Kan I ikke få en IT-vinkel på? Hvorfor kunne alle få et kodeord? - Var det applikationen der var elendig, eller processerne for håndteringen af kodeord der var elendig? - Hvorfor skete det, hvem sørger for det ikke sker igen?

  • 9
  • 0
#3 Per Erik Rønne

Det hører ingen steds hjemme at forbrydelser af den art, i skoleregi, skal afgøres uden for skolens mure.

Det er jo langt værre end hvad man så i gamle dage, hvor en sådan 19-årig skoledreng havde fået ordre til at trække bukserne ned og stå buk for at få af rektors spanskrør. Det gjorde ondt, det var pinligt, men striberne var væk efter en uges tid - her bruges mange penge i retssystemet og de dømte får en 'straffeattest' der gør det umuligt for dem at få et job som flaskedreng i Føtex.

Hold straffe for skoleforbrydelser inden for skolernes mure. Idøm eventuelt eleverne bortvisning fra visse fag, og ved yderligere overtrædelser af reglerne: bortvisning fra skolen.

Ingen grund til at inddrage hverken politi, anklagemyndighed eller domstole i sådanne sager ...

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere