Krypteringen af samtaler via GSM-mobilnettet har været under beskydning et års tid, siden de første sprækker viste sig i den 21 år gamle 64-bit-kryptering.
Og på lørdag kan fortroligheden af samtaler mellem verdens tre milliarder GSM-mobiltelefoner måske få den hidtil største mavepuster.
Her vil hackeren Chris Paget nemlig demonstrere hvordan han kan springe al kryptering helt over og nemt lytte med, i et indlæg på sikkerhedskonferencen Defcon.
Ifølge mange rygter har det amerikanske teleselskab AT&T forsøgt at sætte en stopper for offentliggørelsen, men har nu tilsyneladende opgivet. I hvert fald lyder det fra AT&T, at man ingen planer har om at forsøge med et fogedforbud. Det skriver Infoworld.com.
Chris Paget vil opstille, hvad der i praksis er en lille mobilmast, og demonstrere, hvordan han kan få mobiltelefoner i nærheden til at koble op til hans egen lille antenne, i stedet for teleselskabernes. Dermed får han direkte kontrol over datastrømmen og slipper for at slås med krypteringen af det luftbårne signal.
Han har spurgt interesseorganisationen Electronic Frontier Foundation om hjælp til juraen i demonstrationen, og her lyder svaret, at det er helt lovligt.
Men for at undgå ballade med de besøgende på hackerkonferencen, har Chris Paget tænkt sig at opstille advarselsskilte i nærheden af lokalet, hvor han opstiller sin egen lille mobilmast. Han har også tænkt over muligheden for, at nogle ringer 911 til alarmcentralen, mens de er inden for det område, hvor han har kontrol over opkaldene.
»Hvis du er i lokalet, har brug for at ringe 911 og har en GSM-telefon, kan du løfte hånden og råbe op. I den ekstremt usandsynlige situation at nogen i nærheden af rummet forbinder til mit demonstrations-netværk med deres GSM-telefon og også har brug for at ringe 911, tager jeg ekstra forholdsregler, som sikrer, at personen vil blive forbundet med nogle, der kan skaffe hjælp,« skriver han i et blogindlæg.
Alle data opsamlet under demonstrationen vil også blive destrueret, lover han.
Computeren, der bliver brugt undervejs, vil ikke have lokal lagerplads, men bruge en USB-nøgle, som bagefter kan blive overdraget til en betroet tredjepart, der kan sikre, at alle data forsvinder, skriver hackeren.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.