Hackerangreb rammer det italienske retssystem

Illustration: peepo/iStockphoto
Flere tusinde e-mail-konti i Italiens offentlige administration har været udsat for et hackerangreb.

Ukendte hackere har tvunget sig adgang til tusindvis af certificerede e-mail-konti i Italien.

Det skriver Reuters.

Angrebet, der fandt sted tidligere denne måned, ramte blandt andet konti, der tilhører dommere og sikkerhedsofficerer.

»Dette angreb er det værste vi har oplevet siden januar i år, og det har haft store følgevirkninger. Situationen er dog under kontrol nu,« sagde lederen af det italienske cybersikkerhedskontor, Roberto Baldoni, på et pressemøde mandag.

Hackerangrebet blev iværksat den 12. november. Det var rettet mod en server ved Rom, som varetager de sikrede email-konti for den offentlige administration.

I alt har bagmændene kunne få adgang til omkring en halv million konti, hvoraf cirka 9.000 tilhørte dommere og højstående medlemmer af sikkerhedskontorer.

Om ministre også er blevet ramt af hacking-aktionen vides ikke endnu, men Roberto Baldoni slog fast på pressemødet, at angrebet ikke blev udført fra bagmænd i Italien.

Som reaktion på angrebet er berørte it-systemer fra de italienske domstole blevet sat midlertidigt ud af drift. Ejerne af de hackede konti er desuden blevet bedt om at ændre kodeord.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Claus Bobjerg Juul

Ikke at jeg er uenig i at MFA burde være et krav, men... Hvordan mener du at MFA skulle hjælpe, når det er serveren der er blevet hacket?

Jeg taler ikke bare om MFA på evt webløsning men også på OS niveau mv. Nu står der ikke om hackerne har fundet en sårbarhed som omgår alt authentifikation eller om de har fundet et svagt password til en konto.

  • 0
  • 0
#7 Sune Marcher

Nu står der ikke om hackerne har fundet en sårbarhed som omgår alt authentifikation eller om de har fundet et svagt password til en konto.

Fra artiklen: "Hackerangrebet blev iværksat den 12. november. Det var rettet mod en server ved Rom [...] I alt har bagmændene kunne få adgang til omkring en halv million konti"

Det læser jeg som at de har pwnd serveren godt og grundigt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere