Hackerangreb påvirker flere danske ejendomsmæglerkæder: Måtte lukke hjemmesider

8. februar 2022 kl. 09:332
Hackerangreb påvirker flere danske ejendomsmæglerkæder: Måtte lukke hjemmesider
Illustration: Pressefoto/Nybolig.
It-leverandøren Support IT er ramt af et hackerangreb, der har påvirket ejendomsmæglerkæderne Nybolig, RealMæglerne og Estate.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ejendomsmæglerkæderne Nybolig, RealMæglerne og Estate har siden lørdag været påvirket af et hackerangreb mod deres fælles it-leverandør, Support IT.

Det skriver Computerworld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har betydet, at mæglernes hjemmesider har været lukket ned, men alle på nær RealMæglernes er oppe igen. Ingen kunde- eller medarbejderdata er ifølge Nybolig berørt af angrebet.

»Vores it-leverandør har været ramt af en cybersikkerhedshændelse. For at sikre vores hjemmesider og data valgte man lørdag at lukke ned for hjemmesiderne,« siger pressechef i Nybolig Alexander Falck Winther til Computerworld.

Support IT's hjemmeside er også nede, og virksomheden forsøger ifølge Computerworld stadig at håndtere angrebet. Nykredit, der ejer Nybolig og Estate, anvender sit eget system og er derfor ikke ramt af angrebet.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
9. februar 2022 kl. 08:00

Ejndomsmæglere ligger inde med flere hunredetusinde kopier af pas og kørekort.

Mon ikke det er det egentlige mål... Det med hjemmesiden er sikkert bare en afledning så salgschefen sidder og råber at der skal gøres noget NU da vi taber penge hvert sekund hjemmesiden er nede.

1
8. februar 2022 kl. 12:50

Vores it-leverandør har været ramt af en cybersikkerhedshændelse.

Burde vi ikke bare kalde en spade for en spade, og krybe til korset og kalde det et hacker angreb ... Jeg kan godt se at det er et negativ ladet ord lige pt, som gør alle bange, men så kunne man jo eventuel poste penge i at højne sikkerheden, i stedet for at sørge for at bestyrelsen kan få en ny cadillac.