Hackerangreb på bycykler koster halv million

Illustration: Bycyklen
Slettede databaser har kostet selskabet bag de københavnske bycykler en halv million kroner efter sidste uges hackerangreb

Natten mellem fredag og lørdag gik 1.860 københavnske bycykler i sort.

Hackere havde held til at bryde ind og slette alle databaser hos selskabet bag Bycyklen.

Først fire dage efter nedbruddet er stort set alle cykler tilbage i funktion.

Det har kostet selskabet bag bycyklerne op mod 500.000 kroner, blandt andet til ekstra arbejdstimer, fordi bycyklerne manuelt skulle genstartes efter nedbruddet i databaserne.

Det skriver TV 2 Lorry.

»Hackerangrebet ender nok med at koste os i omegnen af en halv million kroner. Man kan jo desværre ikke gardere sig 100 procent mod kriminalitet. Hacking er jo alvorlig forbrydelse, så nu lader vi politiet efterforske sagen,« siger Tina Füssel, administrerende direktør i By- og Pendlercykel Fonden, der står for driften af Bycyklen, til TV 2 Lorry.

Angrebet skete, lige mens solskin og varme bredte sig over hovedstaden, der er fyldt med blandt andet turister, mellem dem ishockey-fans der er i byen til VM i Ishockey i Royal Arena.

Læs også: Københavns bycykler ude af drift efter hackerangreb

Brugere skal skifte passwords

Ifølge Bycyklen er brugernes kreditkortoplysninger ikke kompromiteret, men det er e-mails, telefonnumre og pinkoder, dog i krypteret form.

»Vi har analyseret serverne efter weekendens hackerangreb, og der er ingen tegn på, at vi har tabt data. Angrebet har alene været rettet mod vores forretning, ikke vores brugere. Vi opbevarer ingen information om betalingskort, de eneste informationer, vi opbevarer, er vores brugeres e-mailadresser, telefonnumre og deres pinkoder til Bycyklerne. I vores databaser benytter vi 'salted password hashing', det vil sige, at alle pinkoder ligger krypteret og ikke kan læses eller genskabes, hverken af Bycyklen eller nogen anden aktør,« skriver Bycyklen på Facebook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere