Hackerangreb mod hjemmearbejdende stiger under lockdown

Antallet af cyberangreb rettet mod hjemmearbejdende under lockdown stiger i Storbritannien, og hackerne udnytter til fulde den frygt og usikkerhed, som folk føler under sygdomsudbruddet.

Der har været et stigende antal cyberangreb mod folk, der arbejder hjemmefra under lockdown i Storbritannien, og angrebene er kendetegnet ved at udnytte folks frygt forbundet med coronaudbruddet.

Det skriver The Guardian.

Før lockdown var der registreret omkring 12 procent ondsindet emailtraffik rettet mod hjemmearbejdende brittere, men det tal er steget til 60 procent under lockdown, viser data fra cybersikkerhedsvirksomheden Darktrace.

Cyberangrebene har blandt andet omfattet emails med falske anmodninger om at nulstille brugernes virtuelle private netværks (VPN) konti eller Zoom-videokonferenceanmodninger med falske loginsider. Andre angreb har været såkaldte ’spoofingangreb’, hvor hackerne udgiver sig for f.eks. at være en kollega og anmoder ofrene om at donere penge eller downloade skjult malware.

»Det kan være meget let og hurtigt at kapitalisere på sårbarheder som denne,« siger Max Heinemeyer, direktør hos Darktrace, som uddyber, at flere angreb menes at være udført af grupper, der støttes af den kinesiske stat.

Storbritannien er ikke alene i at have et stigende antal cyberangreb. Ifølge cybersikkerhedsfirmaet, så er det en tendens, de ser globalt nu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere